| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2003-08-16 15:32:29 Na masce jeżeli jest więcej szpachlu to po pewnym czasie lubi pękać ponieważ jest to element który pracuje bez przerwy na zginanie oraz występują w nim odkształcenia termiczne. Z dachem wygląda to różnie jeżeli struktura nadwozia nie jest mocno naruszona to po zaszpachlowaniu wszystko jest OK i nie odpada oczywiście trzeba to zrobić fachowo. Jeżeli nie masz w tym doświadczenia to mogę ewentualnie trochę pomóc.
Pozdrawiam Rysio |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-08-16 20:10:07 Zgadzam się z Rysiem, ale uważam, że jeśli jest to niduże wgniecenie to lepiej po prostu je wyprostować. W Warszawie mamy jednego magika, co prostuje niewielkie wgniecenia w taki sposób, że nie ma później potrzeby ich lakierowania! Niestety zgubiłem do Niego namiary, ale człowiek jest do namierzenia.
Natomiast co do samej szpachli, to jest jedna ogólna zasada: im grubsza jej warstwa, tym chętniej pęka na skutek "pracującego nadwozia" (i nie tylko). Więc moja rada jest taka, że gdy jest inne wyjście aniżeli szpachlowanie, to lepiej z niego skorzystać. Wyprostowana w prawidłowy sposób blacha napewno będzie korzystniejszym rozwiązanem (lecz z reguły droższym). Jako "rodzynek" podam przykład pewnego klienta, który przyjechał do mnie w celu polakierowania tylnej klapy po jej wcześniejszym wygładzeniu (czyt. clean - look). Samochód to Renault Megane Coupe. Jak się okazało człowiek zaszpachlował sobie miejsce po tablicy i światłach przeciwmgielnych, ładując w to miejsce 12 kg. szpachli !!! Jedyny komentarz - Polak potrafi |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-04-29 17:48:19
Mam takiego typa w Carserwisie
Poza tym, jeśli chcesz naprawić wgniecenie, w przypadku gdy nie doszło do uszkodzenia lakieru polecam warsztaty Forda (ASO) i technologię o nazwie "Smart". Mają do tego trochę sprzętu, a w dodatku nie zawsze istnieje koniecność odkręcania danego elementu, co radykalnie tnie koszta naprawy. Pozdrawiam - SpeedR |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-04-29 20:18:31 jak zawsze można na ciebie liczyć SpeedR - THX!
spóbuję forda - jakby co przypomnę się o tego gościa w carmanie |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-04-30 08:51:23
W Carserwisie, ale i tak nie ma problemu
Pozdrawiam - SpeedR |