QUAD --> Felga --> Pytanie ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie odnośnie felg od Quada , orientuje się ktoś może jakie są rodzaje rozstawów śrub w takich felgach ? Albo jeśli ktoś miałby możliwość sprawdzić to byłbym bardzo wdzięczny za sprawdzenie i podanie ... Myślę nad jednym projektem jeśli fele będą miały odpowiednie rozstawy A oraz ilu calowe są tak mniej więcej ?

Z góry dzięki za odpowiedz !!

Pozdro

Bizmot7

bywaja 4x4' oraz 4x100 i 4x120 chyba

rozmiarowki od 8' do 12' srednicy

kuknij sobie na ebayu swiatowym

aha
do kaszla nie podejda za mala nosnosc maja
quad wazy caly jakies 400 kg max

@bizmot7, a od melexa?

Menelexy mają inny rozstaw śrub. Trzeba dotoczyć dystans, albo przespawać środek felgi.

-----------------
http://plepleple.pl

Napisz konkretnie oco chodzi to ci konkretnie odpowiem .
Chcesz plerowane 12 do lansu czy 10 do sportu ??
Jak do sportu to poszukaj sobie skrzyni 5 bo max wychodzi jakies 90 km . Jak chcesz do sportu i nie zalezy ci na wygladzie a kostrukcja felgi zezwala na wiercenie nowych otworó to zanosisz felge z piasta od malca do szlifierza i zrobią nowe otwory .
Jezeli chcesz zrobic to do lansu na ładnych polerowanych 12 z fajnym ET to najlepiej kup dystansy metalowe ktos sprzeaje na forum takie (przykrecane do bebna a nastepnie do nich przykrecasz felgi) grubosc minikum 3 cm zeby łby sie chowały od srub ,możesz je zeszlifowac jak bedziesz miałe ciensze dystany ale w tedy też skraczasz srube która wkrecasz a to troszke niebezpieczne . Mozesz też zlecic wykonanie nowych takich dystnasów ze stali .

Ogólnie narazie zastanawiałem się nad kompletem do "Lansu" i jednym kompletem do sportu .... Tylko ze do CCS (max odchudzonego) . Tylko jeszcze kwestia zmieszczenia sie przy zacisku a 2 sprawa to na Allegro widziałem aluminiowe dystanse ze zmiana rozstawu tak jak pisałeś tylko ze aluminiowe i nie wiem czy to by wytrzymało ... ?

Cytat:
2009-04-22 15:41:24, bizmot7 pisze:
Ogólnie narazie zastanawiałem się nad kompletem do "Lansu" i jednym kompletem do sportu .... Tylko ze do CCS (max odchudzonego) . Tylko jeszcze kwestia zmieszczenia sie przy zacisku a 2 sprawa to na Allegro widziałem aluminiowe dystanse ze zmiana rozstawu tak jak pisałeś tylko ze aluminiowe i nie wiem czy to by wytrzymało ... ?

Mam takie dystansy w malcu z przodu ale do cienkiego bym tego nie wsadził z resztą poco kombinowac to tanio nie wyjdzie jezeli do ccs to 13 na niskim profilu opony daja rade poszukaj magnezowych felg bedzie duzo lepiej . Mniejszej felgi niz 13 chyba nie warto jezeli popatrzysz na dostępność opon w rozmiarze 10-12 cali to dobre opony są nie osiągalne.
Ja w malcu mam problem z "ostrym" ruszeniem na oponie 195 na 10cali to ty do ciekiego bedziesz potrzebował 255 na 10"

[ wiadomość edytowana przez: poldrive-126 dnia 2009-04-22 15:53:13 ]

[ wiadomość edytowana przez: poldrive-126 dnia 2009-04-22 15:54:23 ]

oki tak pytałem narazie jak by to wyglądało no ale to najwyżej będę musiał jakieś 13 na małym profilu wyszukać sobie ... Dzięki za wszelkie info !! Pozdro !