Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2009-04-22 18:18:45 jeśli jest zgodne z umową którą podpisałeś i warunkami które zaakceptowałeś to mogą to zrobić - niestety.
TO trochę nie fair - masz konto w banku, jesteś zadowolony, nr znasz ty i twoi kontrahenci, a tu nagle bank proponuje podwyżkę opłat - możesz w ciągu 30 dni nie zaakceptować ale oznacza to rozwiązanie umowy o prowadzenie rachunku. Na pocieszenie mogę tylko napisać, że ostatnio bardzo wiele banków podwyższyło opłaty... |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2009-04-22 19:18:03 oj rudi, jest kilka polskich banków. Miałem nawet do czynienia z jednym przez parę lat (bgż) i powiem - NIGDY WIĘCEJ!!!
To samo mogę powiedzieć o pko bp. |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2009-04-23 20:29:01
A PKO BP SA jest "czyj"? ![]() |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2009-04-23 20:46:00
no popatrz nie sprzedali tego czegoś chyba tylko dlatego, że to nie jest bank nawet ale przytułek dla biednych sierot i dziatek - istna ostoja polskiego kapitału ![]() prawda jest taka bank zawsze górą chyba, że jeszcze nie masz w nim konta, debetu, limtitu, karty i hipoteki lub lokaty na superprocent bo wtedy jesteś jeszcze do wzięcia, trzeba o ciebie zabiegać, nękać tel. i ofertami a jak już wdepniesz to robia co chcą tak prawda - za wszystkie błędy na górze wiesz kto zawsze płaci - taki sytem nic nie poradzisz bez rewolucji lub paru atomówek ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2009-04-23 22:28:47 a to mnie zaskoczyłeś z tym rabobankiem!
jednak w czasie gdy ja tam miałem konto był państwowy, a działo się to lat temu chyba 5 albo 6. Miałem masę przygód z tym bankiem. Zaglądam któregoś razu w wyciąg i widzę jakieś dziwne transakcje - najpierw obciążenie na 380 zł a po kilku dniach uznanie na 375. Co u licha myślę sobie i nagle przypominam że kupiłem kiedyś laptopa na raty w MM. 10 rat po 380 zł. Złożyłem zlecenie stałe w bgż i kredyt się ładnie spłacił. Jednak mimo upływu pół roku od spłaty kredytu bgż ciągle spłacał raty. Na szczęście bank który dostawał moje raty zwracał każdą kwotę potrącając sobie każdorazowo 5 zł prowizji. Złożyłem reklamację w bgż i oczywiście ją uznali, zwrócili równowartość zabranych przez drugi bank prowizji. Jednak za każdy przelew bgż też pobierał jakąż złotówkę prowizji i tego mi nie oddali - drugi raz złożyłem reklamację i też uznali. Przepraszam nie usłyszałem. Po pewnym czasie założyłem sobie konto w innym banku, z którego byłem bardzo zadowolony i postanowiłem zamknąć bgż. No i okazuje się że nie mogę tego zrobić. BGŻ: Ma Pan niespłacony kredyt studencki. J: Jak to? przecież kredyt studencki spłaciłem ze trzy lata temu... B: Jest tutaj niespłacony jeden grosz J: Ok, proszę pobrać z mojego konta i spłacić B: nie da rady, bo to się dzieje "automatycznie" J: No skoro automatycznie to dlaczego nie pobrało sobie tego grosza? B: nie wiem, czasem tak się zdarza. Na sali komputer z dostępem do rachunku - spróbowałem spłacić ręcznie przelewem przez internet, ale system odrzucał płatność. Musiałem napisać podanie (!) żeby jakiś wyższy rangą pracownik banku ręcznie pobrał z konta 1 grosz i przelał na konto kredytowe. Po kilku dniach poszedłem i... osoba która miała to zrobić nie zrobiła tego... Poradzono mi, żebym przyszedł przed godziną 15, to wtedy ta osoba będzie w pracy i bezpośrednią z nią będę rozmawiał. Zrezygnowany przychodzę na drugi dzień przed 15 i załatwiam sprawę. kredyt został spłacony. Idę więc do banku zamknąć konto. No i klops! BGŻ: Proszę oddać kartę do bankomatu. Inaczej nie możemy zamknąć konta. Ja: ja przecież nie mam karty. Miałem kiedyś kartę, ale jej ważność skończyła się ze dwa lata temu. B: w systemie widzę, że wydano dla pana nową kartę i konieczny jest jej zwrot Ja: Ale jak mam oddać skoro nie mam nowej karty a starą spaliłem w piecu? B: Nowa kara została wysłana pocztą J: Nic nie dostałem, proszę pokazać dowód że że taką przesyłkę dostałem. B: Wysyłamy zwykłym listem. J: nic nie przyszło, proszę zamknąć mój rachunek! Babka idzie gdzieś na zaplecze, po dłuższej chwili wraca: B: rzeczywiście, karta została utworzona, ale nie jest aktywna. Karta jest u nas. Nie wysłaliśmy jej panu, bo nie podpisał pan umowy o korzystanie z karty. J: aha, no to wszystko w porządku, zamknijcie moje konto. B: Nie można. J: ??????? B: karta została utworzona, więc wg danych systemu ją pan ma i musi ją pan zwrócić. J: (w myślach 'o jacie p.....ole' czy to ukryta kamera?) J: jak mam ją zwrócić skoro jej nie mam? Po negocjacjach dochodzimy do porozumienia i już z górki: Podpisuję umowę, odbieram kartę, idę do bankomatu ją aktywować, piszę wniosek o likwidację karty, oddaję kartę. Uff...Na szczęście udaje się wszystko to zrobić od ręki. B: jest jeszcze jedna sprawa - na koncie ma pan 15 zł i trzeba je wypłacić. J: tak, proszę wypłacić. B: Dobrze, ale za wypłatę w kasie pobierana jest prowizja 5 zł. Szkoda że zlikwidował pan kartę, bo przy pomocy karty można wypłacać w kasie bez prowizji. (tutaj się naprawdę zdenerwowałem) J: Mogę rozmawiać z Pani przełożonym? Babka poszła, zawołała jakiegoś faceta - w krótkich słowach doszliśmy do porozumienia i facet poklikał po swojemu i w kasie wypłacono mi pieniądze bez prowizji. I w końcu dopiąłem swego, rachunek został zamknięty, dostałem potwierdzenie tego faktu i na wszelki wypadek trzymałem je przez dłuższy czas - a nuż coś nowego wyskoczy... Dobry, polski bank. O PKO BP mogę przytoczyć też pewne przygody, wprawdzie nie moje tylko konkubiny, ale to też się liczy ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-04-23 22:39:11 ja mam konto w mstop i tez sie zdziwile, co prawda nic mi z konta nie zniknelo, zalozylem je wsumie dla zabawy bo konto z zona mamy w pko bp. Nie mam tam salda debetowego itp. Zdziwinie moje jest na tyle duze ze czytajac ten watek popatrzylem na stan mojego konta, wszystko ok, patrze na wydane karty i mam wydana tylko jedna karte ktora jest nazywana przez nich jako debetowa i mam tam limit ustalony na !!! 30 tys dziennie do wyplaty w bankomatach i placenia w sklepach, za tyle to ja ku*** moge sobie jakas TATA kupic. Dzwonilem do nich i uslyszalem ze moj limit zostal zwiekszony poniewaz kiedys wyplacilem 700 zł (co bylo wtedy limitem na dzien) i uznali ze moze mi sie przydac wieksza kasa. A zeby to cofnac to musze podanie strzelic i im wyslac...a niby internetowy bank...
MSTOP !!!! |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2009-04-23 22:41:23 ja mam w mbanku i limity wszystkich kart zmieniam bez problemu przez internet. OCB? |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2009-04-23 23:44:00
mbank ostatnio podobno strasznie łupi swoich klientów a taki przyjazny miał być...poza tym otworzyć konto przez inetenet to prościzna w każdym większym banku właściwie ale zamknąć to już nie tak prosto i przyjemnie... bez łażenia, dwonienia i papieru się nie obejdzie ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-04-24 07:26:19
W każdym tak jest. Nawet w typowo internetowych Inteligo trzeba było podpisać i odesłać pocztą dyspozycję |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2009-04-24 07:29:11
Nie obraź się, ale wszystko co tu cytuję to opowiadanie bajek. |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-04-24 15:10:34 az zrobie Ci screena. zobaczylem to dopiero teraz(kiedy powstal temat mbanku). Limitu jeszcze nie udalo mi sie zmiejszyc ale juz wiem w jaki sposob moge to zrobic przez internet. Ale "w trosce o klienta" moj zostal zwiekszony. |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2009-04-24 18:54:28
Sytuacje na scenariusz do dobrej polskiej komedii z czasów PRL-u ![]() |
Zzzz Opel astra Torun | 2009-04-25 20:56:19 bo to twardym trzeba byc ![]() mialem telefony od konsultantow - moze karte kredytowa , moze linie kredytowa moze lokate ? - kiedys sie wkurzylem i znacznie mniej grzecznie niz do tej pory odpowiedzialem ze mnie te ich produkty nie interesuja i aby sie odczepili - od tego czasu mam spokoj i gora 1 telefon w roku dotyczacy oc. |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2009-04-25 23:09:25 To ja mam chyba konto w jakimś innym mBanku bo jestem z niego zdecydowanie zadowolony i polecam go wszystkim wokoło. ![]() Nie mam żadnych dziwnych potrąceń z kont , i nikt do mnie nie wydzwania z ofertami mimo ,że mam tam założone 5kont , kartę debetową z limitem dziennym 16tys , a miesięcznym 120tys i do tego wykupione OC+AC+NW+ubezpieczenie na życie. ![]() Jest to pierwszy bank z którego faktycznie jestem zadowolony ,a miałem do czynienia z różnymi od PKO (obu) zaczynając na NobleBanku kończąc. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2009-04-28 18:24:36 Zapomniałeś dodać, że opłata ta dotyczy TYLKO konta FIRMOWEGO, które w MBanku jest BEZPŁATNE !!! a prowizja za przyznanie limitu kredytowego w pierwszym roku jest bezpłatne, a w następnym 1%.
Ja jestem bardzo zadowolony z konta mBankowego i szczerze polecam.
|