Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Przemol 126p Poznań | 2003-08-16 22:46:26 Cze ostatnio pojawił mi się mały a zarazem duży problem w maluchu, otóż ,(historia problemu) właśnie wychodziłem z dziewczyną do samochodu no i maluch nie odpalił , akumulator padł , ale wstyd przed laską ,wkońcu miałem ją odwieźć a jest 22:00 i ostarni autobus jej uciekł, (więc będzie nocować u mnie ![]() ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-08-16 22:50:10 Moze poprostu masz gdzieś luźny przewód, lub też utleniona końcówkę!? No ewentualnie szczoteczki mogą być już kruciutkie i nie sięgają do biegunów lub sie "zawieszają". Ja bym sprawdził ewentualnie wymienil szczotki a dopiero potem szukałbym przyczyny w innym miejscu. |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-17 00:48:18 Dokładnie tak jak pisze Simon - najpierw szczotki. Później możesz sprawdzić przewody podłączone do alternatora - mi zaczal dzialac dopiero po psiknieciu "contact sprey'em" w styki (szczotki juz mialem nowe). Sprawdź też masy, może którąś końcówke trzeba przeczyścić (?). |
![]() dybon White 1,5 GLE 93r Bieruń | 2003-08-17 02:03:10 Ok macie rację, ale najpierw to sprawdziłbym klemy, niby prozaiczne, a też nie będzie ładował. |
![]() Przemol 126p Poznań | 2003-08-17 11:12:12 Klemy mam wyczyszczone , czyściłem ostatnio,szczotki były wymieniane pół roku temu ,
Czy masa silnika też ma coś do tego , bo zauważyłem że ten miedziana wiązka ma już troche dość. |
![]() Przemol 126p Poznań | 2003-08-17 22:38:53 Chwile temu zacząłem jeździć z multimetrem podłączonym pod akumulator i co sie okazuje , ładowanie super max to 14,75 v
jest niesamowicie dobre , jutro sprawdze styki , akumulator naładował się w 2godziny więc chyba jest dobry, (więc co to może być ) przecież nie zostawiłem włączonych świateł. |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-08-17 23:56:33 A wiecie może co może być przyczyną piszczenia szczotek (alternator włoski)?? Pisk, niby tylko pisk, ale wcześniej go nie było a i jest męczący!! Są to napewno szczotki bo po wyjęciu ich i odpaleniu było cichutko. A są jeszcze całkiem długie. ![]() |
![]() Przemol 126p Poznań | 2003-08-18 09:23:04 Zamiast nagrać film milczenie owiec powini nagrać "piszczenie szczotek" ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-03-12 21:05:59 Odkopuje pierwszy lepszy topic zeby nie było ze zakładam taki sam.
Do 3500 swieci mi sie kontrolka. Ładowanie jest ale kontrolka nei gasnie raz sie zaswieca raz gasnie. Jest tak po wymienia regulatora na nowy. Sprawdzałem w sumie 3 i to samo. Szczotki ok niedawno wymieniałem. Moze to byc wina słabo Naciagnietego paska ??? Bo juz cos mnie telepie. |