| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bdb wielowieś | 2009-05-03 14:29:03 być może zawór kulowy we wlewie zaklinowałsię
siknij wd40, odczekaj i spróbuj np.śrubokrętem popchać kulkę do środka, oczywiście z wyczuciem |
Soniak vw golf II Tarnów | 2009-05-04 10:27:49 a czy możliwe jest ze po prostu padł zawór wlewu?? ,
albo ze jest brudny czy coś? |
Soniak vw golf II Tarnów | 2009-05-06 19:45:55 juz po sprawie wystarczyło faktycznie uderzyć kilka razy młotkiem gumowym i wszystko wróciło do normy dziękuje wszystkim za pomoc pozdrawiam |
fazik26 Stavanger | 2009-05-21 12:29:17 hey witam mialem ten sam przypadek z tankowaniem lpg mieszkam w Stavanger /norwegia.wiec tu niemam duzo mechanikuw do inst.lpg jak kolega napisal o gumowym mloteczku wydalo mi sie to troce banalne ale sprawdza sie wystarczylo ze puknelem raz i slychac bylo jak plywak sie odblokowal duzo czytalem to jet bardzo podobny system do spuczki wc hehe.wiec to jest skuteczne tylko niewiem na jak dluga to sie sprawdzi !!!!!pozdro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
arthurbsc Częstochowa | 2009-06-02 22:42:45 Ja mam nieco inny problem ale może młotek też pomoże Mianowicie butla ma 42 litry jeżdżę na gazie do samego końca aż silnik zgaśnie albo jak już nie da się przełączyć na gaz, więc teoretycznie butla jest pusta, wskaźnik pokazuje to samo. Wlewam na stacji 30 litrów i wiecej nie wchodzi. A powinno ok 40l. Co to może być? Ten sam problem? |
hydrol Laski Małe | 2009-06-03 07:47:56
nie, to nieprawidłowe ustawienie pływaka, a jeśłi masz zbiornik walczak to niewłaściwe jego ustawienie. Zbiornik powinien tankować ok.80% fizycznej pojemności |