MotoNews.pl
9 Czy to dozwolone ? (23152/0)

Czy to dozwolone ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio mój kumpel został zatrzymany przez niebieskich, chcieli mu zabrać dowod za zaklejoną w 30% szybe, i za brewki na lampach w maluchu , Czy brewki i pasek nalepki na szybe jest wbrew prawu i czy pały są niefajne

moim zdanim pasek na szybie przedniej- jak mniemema- jest niedozwolony a brewki nie wiem ale ogarniczaj swicenie lap wiec moze...

Zalezy ktora szybe, jak przednia to mozesz miec pasek max 8 cm od gornej czesci szyby tak przynajmniej jest w rajdach, ja tak mam w maluchu i policja sie nie czepia predzej do tlumika albo do kiery.

30 % przyciemnienie dozwolone jest tylko z atestem i to na szybach nie ograniczających bezpośrednio pola widzenia kierowcy

jak mnie paly zatrzymaly za zderzak to sie balem ze sie przypier.... do naklejki na szybie (na srodku 10 cm.) i do brewek, ale nawet sie o nie nie pytal

Zgodnie z przepisami rychu drogowego brewki na swiatlach sa niedopuszczalne. Czytalme ostatnio o tym w jakies gazecie

ja mam naklejke 18 cm i jeszcze o to sie nigdy nie przyczepiali

nie mówcie mi tylko że nic przez to nie widać

Jezeli pioro wycieraczki zachodzi na pasek na szybie to maja prawo sie przypieprzyc ze wzgledu na ograniczenie widocznosci.

a jeżeli do tego masz jedną wycieraczke która dochodzi aż do uszczelki u góry to wtedy

Co do naklejki się nie wypowiadam.Brewki są zabronione bo ograniczają snop światła z reflektora

Cytat:
2003-08-18 09:47:06, dooh pisze:
Jezeli pioro wycieraczki zachodzi na pasek na szybie to maja prawo sie przypieprzyc ze wzgledu na ograniczenie widocznosci.

rza wtedy skrócić pióra i looz hehehe

Cytat:
2003-08-18 09:47:06, dooh pisze:

A jeżeli wycieraczka zachodzi mi na dach lub na podszybie to też mam zaczarować żeby było przeźroczyste? A uszczelka - to samo?

Niewolno lamp malowac i naklejać na nie nic więc brewki odpadaja a co do paska na szybie też jest zabroniony już nieraz kazali mi sciągac go ale jak was zatrzymają to spytajcie sie jeśli nie można nakleijac nic na przednia szybe to ciekawe co koleś powie na naklejke z nr rejestrcyjnm bo jak sa przepisy które mówią że niemożna naklejać na przednia szybe nic to naklejki sa wbrew przepisa

ty spryciarzu??
i co lykaja taki podjazd ??

a ja mam wytłumaczenie na brewki.

Ze nie zasłaniają aktywnej powierzchni klosza i nie maja wpływu na snop swiatła.Musze przyznac.ze od roku to działa.

w nocy jak wracalem z tyry do domciu to znowu smerfy mnie zgarnely i do brewek sie przyje...ly, ale do naklejki na szybie nic sie nie czepiali

Do mnie sie nie dopiepszyli ani o szyby ani o brewki ani o pasek tylko o lekko przytarta jedna opone to zalezy od tego na jakiego psa trafisz. Jak jest mlody to prubuje cwaniakowac a stary to juz sie na szpuncil i sie nie dopiepsza HWDP

Jesli chodzi o dozwolone rzeczy w tuningu samochodowym, to ja tez mam jedno takie male pytanie... Czy w Polsce mozna miec swiatla neonowe ne podwoziu?? Widzialem duzo samochodow z takim bajerem, a ostatnio pewna osoba mi powiedziala,ze to jest nielegalne i dlatego teraz tu pisze z tym pytaniem...

Przpisy zabraniaja uczestniczeniu w ruchu z wlonczonymi takimi neonami, tak wiec nie zajedziesz daleko jezdzac na wlonczonym neonie natomiast na postoju to jest dozwolone i nic ci nie moga zrobic.