MotoNews.pl

Dziurawa Miska Olejowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam małą dziurkę w misce, z której leci olej i z takiej małej dziurki potrafi całkiem sporo oleju wypłynąć... Jest możliwość załatania, czy lepiej nową michę kupić ???
Może rozwiercić i wkręcić śrubę z jakąś uszczelką ???

lepiej nową albo na szrocie kupić bo nigdy niewiesz czy za chwile nie pujdzie obok a jak jeszcze rozwiercisz to dopiero jest prawdopodobieństwo szczelenia;/ mi wystarczyło że zmieniłem olej i mi dziury powychodziły a na szrocie za 2dyszki kupić nawet idzie jak niemniej

Też tak myślę,że nową lub używkę w dobrym stanie wezmę

Myślałem, że może jakoś da radę to po sklejać

temperatura oleju moze przeniknąć przez klej i dalej bedzie cieknąć a tego to napewno się niechce

No ja robiłem silnik 2 tygodnie temu i tak się zastanawiam skąd to cieknie. myślałem, że z uszczelniaczy. Myślałem, że osłony były krzywe, a ja nie kupiłem nowych. Patrze, a tu z michy mi leci. Jak bym wcześniej wiedział to bym kupił nową. Mniej roboty by było...

casami tak bywa że trzeba kilka razy robić tę samą robote szlak człowieka trafia ale coż nie zrobisz sam porządnie to nikt ci tak niezrobi, też miałem jaja z miską

Ja jestem świeżo po takich doświadczeniach, bo ostatnio po pół rocznej jeździe z dziurawą tatka naszło co by ją połatać. Początkowo myślałem, że łatwa sprawa, ale po 5 próbach udało się ją pospawać i nic nie wycieka. Jednak jeśli miska nowa kosztuje np. 100 zł, a używaną idzie dostać za 10 zł to warto się tak męczyć?

Cytat:
Jednak jeśli miska nowa kosztuje np. 100 zł, a używaną idzie dostać za 10 zł to warto się tak męczyć?

Co racja to racja. Może jutro mi koleszka pod żuci używke w dobrym stanie

to niech ci jeszcze pod żuci slownik jezyka polskiego

Cytat:
to niech ci jeszcze pod żuci slownik jezyka polskiego

Nie bądź taki mądry, bo " Ci " to forma grzecznościowa i należy pisać wielką literą