126BIS SWAP 1.2 MPI + 4 throttle speed 5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wreszcie przyszedł czas by wystartować ze swapem, wczorajsza niezapomniana podróż dala mi się mocno we znaki, 6 godzin jazdy w ciągłym strachu o to czy dojadę do domu, w tym miejscu jeszcze raz wielkie dzięki dla Wurca i Szczurasa, dzięki którym w sumie dało się jakoś powiązać koniec z końcem
wracając do samego bisa, zaraz po pierwszym jego przejechaniu byłem załamany, ten samochód bardziej hamował niż jechał, ale cóż za daleko byłem żeby sie wracać bez efektów, tak więc przystąpiliśmy do przygotowywania bisa do 370KM drogi powrotnej, pierwsze kilometry na Wrocławiu były koszmarem, prędkość 40km/h była maxem, a dym z hamulców jak i kratek i swąd opon był niemal jak chleb powszedni, pierwsze 100 km było prawdziwą udręką, później hamulce puściły i dało się jechać normalnie , cykając sobie 70na godzinkę, mijały kolejne metry , po małych przejściach z policją w sumie można to nazwać normalnym spotkaniu ze służbami prewencji, nie zapomnę nigdy miny ochroniarz na astacji benzynowe, jak zapytany przez niego o to co robi maluch na DKL w okolicach Radomia odpowiedziałem że wyprowadziłem go na spacer
o godzinie 4 bis stał już na miejscu, pare pierwszych odsłon:d

jeszcze przed wejściem do rakiety

ładne pare km za wrocławiem

w trakcie mordęgi

już na parkingu,

jeszcze kilka fotem z wurca zajezdni, jego poszukiwany stracił buty i akumulator i stał sie oszukiwany :d

fajna fura i ma CB_RADIO Co zamierzasz z nim zrobić?? Jaka jest Twoja wizja tjuningu??

Cytat:
2009-05-17 14:38:24, Piotrek42gv pisze:
fajna fura i ma CB_RADIO Co zamierzasz z nim zrobić?? Jaka jest Twoja wizja tjuningu??

jak bys czytał uważniej to bys pewnie się dopatrzył

Cytat:
2009-05-17 13:03:17, cb_marcin pisze:
126BIS SWAP 1.2 MPI + 4 throttle speed 5

chyba co do tego jest jasne :d

A co to jest "4 throttle"??

Tylko na razie jest tylko 126p bis i to w kiepskim stanie...nawet fotek silnika nie ma.

lepiej od razu go zezłomuj , zanim przypalisz laka na oleju albo wspawasz dodatkowe amory dogórynogami daj umrzeć temu bisowi z godnością

4 trolle, 4 z angielskiego "for: czyli "dla...."

Cytat:
2009-05-17 17:35:45, Pat_kdb pisze:
4 trolle, 4 z angielskiego "for: czyli "dla...."

4 to four,nie for

throttle to gardlo...troche to niejasne,ale moze ma cos wspolnego z forma zaplaty

Cytat:
2009-05-17 17:00:19, uee pisze:
A co to jest "4 throttle"??

z angielskiego throttle to przepustnica http://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/throttle+valve.html

a co do jego stanu to nie ukrywam ze blacharka jest do roboty,, za co zamierzam sie brać w najbliższym czasie jak pozwoli mi na to wolny czas, bo zaczynam prace od poniedziałku i będzie cieżko na tygodniu

prosze moda o usunięcie 3 ostatnich wiadomości napisanych przez margines społeczny

[ wiadomość edytowana przez: cb_marcin dnia 2009-05-17 19:09:07 ]

marginesie społeczny , prawda w oczy kole

No dobry Bisik Zacznij go rozbierać i odnajdywać kolejne ogniska korozji aby je unicestwić 1.2 seryjny czy jakiś modzony?

Cytat:
2009-05-17 19:28:08, Blady pisze:
marginesie społeczny , prawda w oczy kole

nie prawda a głupie pierwsze "spojrzenie" jak nie znasz człowieka to go nie oceniaj blady takna przyszłosc zanim kogoś po raz kolejyny obrazisz
a co do silnika to sam tytuł wątku mówi 4 throttle czyli 4 przepustnice MPI wiec będzie to jakoś jechać:d

a cos poza tymi przepustnicami? i z czego te gwizdki zaadoptujesz?

A tak poza konkursem, to auto bedzie miał jeździć tylko na wprost? Bo 100KM, zespół napędowy za tylną osią i to w maluchu= zajebista podsterowność I szczerze wątpię by było inaczej. Przykład Sebcyca kiedy próbuje kręcić bączka Ja bym sie poważnie zastanowił nad tym soft turbo i w ogóle cały projekt jeszcze raz sobie rozrysował czy to nie jest czasem przerost formy nad treścią

PS: póki co to forum polskojęzyczne, mamy chyba dosyć słów, nie trzeba sie zapożyczać z angolskiego? Chyba że trzeba? Nie wiem...

dobra niech zacznie robić a nie pisać co będzie zrobione
zobaczymy co z tego wyjdzie
a co do baczków to po poznaniu auta nie było problemu
filmik

[ wiadomość edytowana przez: sebcyc dnia 2009-05-17 22:53:41 ]

"4 throttle" ??? że co 4 trole????

Seba ja właśnie o tym filmie mówię, nie zawsze będziesz przecież kręcił tylko bączki na drodze a żeby auto sie jako tako prowadziło to nie czarujmy się, z tak lekkim przodem i takim zawiasem jak to jest w maluchu, w życiu to auto nie będzie sie normalnie prowadzić, przy zwykłym spi przód odlatuje, a żeby chciało skręcać trzeba sie pozbyć podsterowności w pierwszej kolejności co niestety nie idzie w parze z włożonym większym motorem.

Cytat:
4 throttle czyli 4 przepustnice MPI

to co apisales to oznacza "czwarta przepustnica", liczbę mnoga się w angielskim oznacza przez dodanie "s" ale ja sie nie znam...Poza tym znajac twoje podejscie do motoryzacji (olej pod gumą, szyberdach), to przy takim stanie auta to nawet nie ma co wierzyc w sukces, przynajmniej w naszym mniemaniu...

dobra... dajcie chłopakowi spokój - zobaczymy co z tego wyspawa ciekawego - dopiero wtedy mu pojedziemy... o ile go gumówka po drodze nie zabije

Cytat:
nie zapomnę nigdy miny ochroniarz na astacji benzynowe, jak zapytany przez niego o to co robi maluch na DKL w okolicach Radomia odpowiedziałem że wyprowadziłem go na spacer

no to mu gruuuuubo pojechałeś kiedy zaczynasz swopa????