MotoNews.pl

[OGÓLNE] Trzeszczą, skrzypią przednie fotele.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Da się to jakoś opanować nie wymieniając foteli na inne?? Dzieje się tak przy wsiadaniu do samochodu a nawet przy samej jeździe. Oczywiście fotel kierowcy bardziej niż pasażera. Dodam jeszcze że zdejmowałem siedzenie, podkładałem pod sprężyny i druty różne gąbki itd. Nic nie skutkuje a denerwuje coraz bardziej. Wydaje mi się że to nie tylko mój przypadek i ktoś będzie mógł pomóc. Z góry dzięki.

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2010-01-15 19:55:11 ]
[ powód edycji: dostosowanie tematu do nowego regulaminu ]

Moje też piszczały. Wymieniłem na recaro i te też piszczały, więc szlag mnie trafił i któregoś dnia je porozbierałem. Okazało się że popękało to całe żelastwo w podstawie fotela (nie prowadnice, tylko wzmocnienie fotela). Poszły do pospawania i jest cicho.
Teraz mam 2 essa i też zaczyna piszczeć.

U mnie trzeszczy prawy szczególnie jak ktos siadzie to szlak trafia, chyba zostaje wymiana na RECARO bo w tych zwykłych trzeszczy ten plastik.

1.Wyrabiają sie prowadnice-dogiąć, nasmarować
2.Wyrabiają się blokady-zaczepy rozkładanego oparcia (ja wymieniłem na grubsze)
3. Wymieniłem tylne osłony na takie od fiesty (są sztywniejsze)
Zostało mi podocisnać szyny, ale wymienię je na te od fiesty, bo są szersze i mają mniejsze luzy.

Cytat:
2009-05-19 07:56:48, Magik123 pisze:
U mnie trzeszczy prawy szczególnie jak ktos siadzie to szlak trafia, chyba zostaje wymiana na RECARO bo w tych zwykłych trzeszczy ten plastik.

mówisz o tym pomiędzy szynami, a fotelem? U mnie nie trzeszczy, bo go porządnie dokręciłem...

u mnie ten plastik trze o siedzisko-przy ruchach i ciezarze uzytkownika.przez lata wytarł sie materiał..popiskuje w czasie jazdy
o szynach i odchylaniu nie mówie

Luz na prowadnicach to raczej nie to. Coś jakby plastiki... albo gąbka... Popatrze jeszcze po raz n-ty i może uda się jakoś poskręcać lub obspawać A jak nie to szrot.

[ wiadomość edytowana przez: EmKa6 dnia 2009-05-19 15:28:26 ]

Obczaj dokładnie co piszczy. jeżeli to jakiś plastik o coś trze, to może da się mu jakąś szmatke podłożyć czy coś...
Wymontowałeś wogóle fotel, czy szukasz na zamontowanym?

Sprawdzałem fotel zamontowany w samochodzie. Na wyjętym byłoby lepiej znaleźć