| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lookita Corolla sedan Wieluń | 2003-08-18 18:22:14 Mam problem...Ubywa mi plynu chlodniczego...albo raczej poprzedni lwasciciel jego mniejsza iloscia sie nie przejmowal.Musze dolac..ale...Plyn jest czerwony i nie wiem co to za plyn i co dolac??Pomozecie? |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-08-18 19:12:03 Moze to jest jeszcze sprzed 6 lat stare borygo?Najlepiej wylac to ,przeplukac caly uklad woda ze srodkiem do przeplukiwania i zalac swiezym plynem innym niz woda na jaki bedzie Cie stac,np.petrygo albo drozsze koncentraty. |
Tomi TOYOTA DRIVER Corolla Warszawa | 2003-08-19 10:34:15 Jak ci plynu ubywa to wpierw sprawdzil bym przewody, moze pompa wodna a takze uszczelke pod glowice |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-08-19 12:29:21 Różowy czy niebieski, wszystkie są oparte na bazie glikolu i można je ze sobą bez obaw mieszać. Tak jak nw. Koleżanki/Koledzy doradzałbym go jednak wymienić - koszt w końcu nieduży. Z upływem czasu płyn traci swe właściwości antykorozyjne i podwyższa się temp. jego krzepliwości, wymiana jest więc jak najbardziej uzasadnina. |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2003-08-19 23:29:42 płyn w chłodnicy wypadałoby wymieniać co 2-3 lata, w lecie od biedy nawet na wodzie można jeździć, ale kiedy mróz chwyci byłoby to wysoce nie wskazane znam takich co zeszłą zimę przechulali na płynie zamarzającym przy -17 C i jakos się udało |