Test samochodu po biopaliwie....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
krótki artykuł
pomyslec ze w nowoczesnej jednostce tak szybko sie cos zniszczyło, az strach pomyslec co bedzie sie działo ze starymi silnikami....
Polska piękny kraj !

hm jeden test pewnosci nie daje, co biopaliwa moga zrobic z samochodami, silnikami

mysle ze strsze wozki beda mialy mniejsze problemy na biopaliwie niz nowsze - oczywiscie moge sie mylic ale wszystko pokaze czas - on tutaj jest wyrocznia

Czytalem gdzies (a moze widzialem w TV), ze duze problemy beda mialy zwlaszcza nowoczesne silniki z wtryskiem. Stare gaznikowce maja sobie radzic lepiej.
Jak na razie pewny jest wzrost sprzedazy katalizatorow

CZy tak czy siak... no comment

Powinien byc wybor ktore paliwko chcesz tankowac

Paliwo ekologiczne starszym samochodom nie zaszkodzi, nowe za to mogą się bać "Old Big and Small Fiat Rules"

Słuchajcie ludzie wlaśnie doczytalem co to za samochod ,kumpel z bloku ma takiego samego , 2 letnie punto i wiecie co sie stało katalisator mu się również spalił po dwóch latach użytkowania czy to nie ciekawe ?

moze w punciakach tak czy siak pada katalizator ??

Opis dość pobierzny, katalizator i tak się wycina , a biopaliwo będzie tańsze i sam sprawdzę czego to jest warte.
Nie ma co się podniecać "Newsweek" to bardzo kiepska gazeta, która nie raz pokazała, że szuka tylko taniej sensacji. Między innymi artykuły o imprezach samochodowych o tym świadczą.
Po za tym na stacjach cholera wie co się leje i 4,5 biokomponentów to bajka w porównaniu do tego co tam czasem dodają

Nie przesadzajcie.
Siostra jeździ fiatem punto 2 1,2 8 v i jakos po 65 tys tez katalizator do niczego sie nie nadawał.

Auto jest ogólnie fatalnie zrobione to jedna czesc jedna czesc w tamtą co za róznica !!!!!
Fiat robi bardzo słabe katalizatory wyjatek to cc i sc !!!!

A co do testu to najgorzej beda mieli kierowcy dieslów - w mitsubishi powiedzieli ze zatrudniają dodatkowego mechanika bo szkodzi silnikom dodatek ( opinia usłyszna na przegladzie carismy )

A co do malucha / 125 i im podobnych to nie ma sie czego bac.
jeździ na rozpuszczalniku na mieszance denaturat diesel to i na bio[autocenzura własna ] pojedzie

Cytat:
2003-08-18 21:25:05, Marjusz pisze:
a biopaliwo będzie tańsze

Ja wyczytalem ze ma byc drozsze

Poczekamy zobaczymy...

trza bedzie pomysleć nad jakimś gazem albo dieslem

Ja w ten test Newsweekowy wierze. Mam w rodzinie identyczne Punto jak to i narazie engie chcodzi bez problemu. Nawet przebieg prawie taki sam..Pokazalem ten test mojej matce zeby sie mogla dowiedziec co ja bedzie czekac w swoim punto i za ile sianka..

albo na wode

Z tym bio-shitem to ludzie nie wiem czy to nie jest to Punto to co Chojnacki testuje. Wiem, że rozebrał na części pierwsze Punciaka i pomierzył, złożył i testuje bio-shit. Mówi tak "Narazie że jeździ".....takie jest jego zdanie, ale mówi że on ma paliwo z tym bio-shitem od Orlenu gdzie przestrzegają norm!!!!! A jak będzie na stacjach nie wiadomo.......jak coś dam Wam tutaj jego testy i wyniki bo będe nie długo u niego.....pozdrawiam. A tak między nami ja jestem na NIE!!!!! dla tego gówna!!!!!! Jebany PSL i company buraki od pługa granatem oderwane!!!!!!!

zgadzam sie z opinia mojego przedmowcy ....

5% bio shitu.
A alkohol sie cacy miesza z wodą !!!!!!!!
pocieszajace ze woda lana do baku sie spali wiec teraz to beda przekrety paliwowe

Pierwsza sprawa wody nikt nie wlewa do paliwa, tylko lakiery, farby, rozpuszczalniki i inne badziewia, wszystko co popadnie ale nie wode!!!!!! Udowodnione.....mam kolege na Paliwach na Polibudzie Gdańskiej .......

[ wiadomość edytowana przez: DaymoN dnia 2003-08-19 14:57:52 ]

Ja kiedyś namieszałem sobie mikstury benzyny z denaturatem(6 litrów benzyny i pół litra denaturatu) i nic się działo. Nawet nie zauważyłem różnicy.