Problem z hamulcami w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem z hamulcami w moim malanie.

więc tak przednie zaciski z cc nowe przewody,klocki,tarcze,pompa hamulcowa przewody na tył trójnik nowe cylinderki przednie założone na tył i problem jest taki że nie ma hamulca odpowietrzane chyba ze 20 razy pompa też jest hamulec ale pedał schodzi do deski i co tu zrobić proszę o pomoc bo ja już nie mam sił

pewnie masz pompe zapowietrzona.

pompę odpowietrzałem kilka razy i efekt ten sam

mam podobny problem z seryjnymi bębnami i szczękami ferodo, cały układ nowy i wiem że pies pogrzebany jest w samoregulatorach szczęk troche się z tym bawiłem i pomogło. Wnioskując mozesz mieć ten sam problem. warto sprawdzić

Zapowietrzony układ. Odpowietrzałeś na odkręconych zaciskach tak aby odpowietrznik był do góry? Też mi na początku cos pedał schodził nisko ale po paru dniach i dalszej walce z odpowietrzaniem układu, wróciło do normy.

[ wiadomość edytowana przez: neo203 dnia 2009-05-27 23:38:57 ]

jedź odpowietrz ciśnieniowo, bedziesz mial jeden problem z głowy

Albo zrób sobie przyrząd i odpowietrz sam tez ciśnieniowo. A najlepiej podcisnieniowo.

Dzięki panowie spróbuję to zrobić ciśnieniowo ale jeżeli to nie pomoże to wiozę go na złom

to moze ja sie dorzuce to tematu by nierobic niepotrzebnie nowego. w swoim kaszlaku zamontowalem z przodu hamulce od caro. zaciski i tarcze jeszcze starego typu. tzn zaciski jak w DF i zastavie, a tarcze 227mm. problemem jest wpadajacy pedal w podloge podczas maksymalnego skrentu w jedna czy to druga strone. podczas normalnej jazdy i nieskrecania na max wszystko jest ok. lecz gdy skrece na max to pedal wpada w podloge, i gdy podpompuje to wraca do normy. odpowietrzalem go kilka razy i nadal to samo. a heble jak zyleta. maluch staje dęba. co robic??

kapsel- u siebie miałem to samo, pomogła wymiana przewodów gumowych przy kołach.

wielkie dzieki za pomoc. ale to ewentualnie juz sie przyda nastepnemu wlascicielowi. ale o tym to juz w innym poscie bo niechce robic smietnika z tego tematu.