Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2009-05-30 23:44:40
przekaznik i tak malo da jak dasz 100W zaraz lampa sie posypie wiec i tak zmien te zarówki!! |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2009-05-31 12:57:12 Lampa nie posypie się tak znowu zaraz.Po zakupie auta nie sprawdzałem mocy żarówek i przez dwa lata śmigałem na 100-tkach.Fakt jest taki,że odbłyśniki i klosze pociemniały od wewnątrz,zanim się zorientowałem ,że coś jest nie tak.Teraz śmigam na 50-tkach +cośtam,z przekaźnikiem i guzik widzę.Mam jedynie tą delikatnie satysfakcjonującą świadomość,że nie oślepiam innych.
[ wiadomość edytowana przez: gafcio dnia 2009-05-31 12:58:14 ] |
![]() ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2009-05-31 13:35:09 Żarówki czym prędzej zmieniłem na ucziciwe H1 55W.
Teraz szukam przełącznika. Na allegro jest kilkanaście różnych, a ceny od 29 do 100zł. Z tym, że żaden ze sprzedających nie opisuje czy pasują do wersji z poduszką. Tutaj mam prośbę do forumowiczów. Czy ktoś byłby tak uprzejmy z tej kategorii wybrać mi aukcje z przłącznikiem odpowiednim do wersji z poduszką ?? OT Ja wiem, że sie powtarzam, ale niech ktoś mi poda linka do tematu z przełącznikiem świateł - co to, co daje, dlaczego warto, i dlaczego jeśli go masz to jesteś trendi dzezi sexi cool i wogole. I uprzedzam - wpisałem w wyszukiwarke fraze "przekaźnik swiateł" to nic ciekawego sie nie dowiedziałem. Tzn. czytałem peany na temat przeróbek i wogołe, ale nie tego szukałem ![]() Dziękuję z góry i pozdrawiam. |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-05-31 20:49:37 |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-05-31 20:55:06
profi porada ![]() sam z niej korzystałem przy przeróbce |
![]() ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2009-05-31 23:00:31 |
![]() ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2009-07-10 14:24:52 Odpowiem sobie, ale szlag mnie trafia.
Miesiąc po wymianie przełącznika na nowy i powtórka z rozrywki. Żarówki zgodne z instrukcją, a znowu dlugie swieca. Czy moze byc jakies zwarcie, a bezpieczników nie rusza ?? Jak sprawdzić czy nie ma gdzies zwarcia itp. A może to te zamienniki takiej kiepskiej jakości ? Witki opadają |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-07-10 14:57:03 No, a zamontowałeś te przekaźniki?
Dziwna sprawa z tym zwarciem. Może masz gdzieś wypracowane (przetarte) przewody przy kolumnie kierowniczej i robią małe kuku? |
![]() ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2009-07-10 15:54:57 Przekaźników JESZCZE nie zamontowałem, bo nie czuje sie na siłach (2 lewe rece do elektroniki).
A co do przetartych kabelkow to zobacze teraz jak rozbiore okolice kierownicy. |
![]() ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2009-07-13 15:30:51
EDIT: Zrobione na przekaźniku. Ale wg pomyslu mojego elektryka, a nie wg instrukcji na forum. Zastanawia mnie teraz jedna rzecz. W trakcie tych zmian odciety calkowicie od przelacznika jest kabel brazowy ktory to wlasnie wraz ze stykiem w przelaczniku ma tendencje do upalania sie. Czy w zwiazku z tym mozna bezkarnie podlaczyc stary wlacznik ?? |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-07-14 00:10:08 to sa jakies alternatywy podłaczania przekazników?
przyciskiem uruchamiasz przekaznik, który steruje pradem zasilajacym silnik szyb nie ma innej opcji czyli to co jest seryjnie słuzy niejako za linie sterowania a przekaznik z doprowadzonym z akumulatora osobnym przewodem za obwód wykonawczy |
![]() archive15 Lacetti 1.6 LPG Zabrze | 2009-07-14 07:46:38 ![]() zabieram się właśnie do przeróbki świateł mijania i pare rzeczy jest dla mnie niejasne. Otóż na schemacie elektr. jest przekaźnik który oznaczyłem cyfra 1. Skoro jest to po co dokładać drugi? Chyba że starty są na przełączniku oznaczonym jako 2....w takim razie co to za przełącznik skoro na schemacie włącznik świateł (ten używany przy kierownicy) jak mniemam to ten na dole po lewej z napisami PIERWSZY KROK, DRUGI I OFF. Mam też pytanie czy zrobienie wg tego rysunku ![]() Bardzo proszę o rzeczowe wypowiedzi Elektrykiem lub elektronikiem nigdy nie będę ale grzebiąc w aucie nie chciałbym czegos spier... tak iż nie będzie działać lub co gorsza gaśnica nawet nie pomoże ![]() |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2009-07-14 08:17:14 podłączenie silniczka sterowania wysokości to zupełnie co innego i nie ma na niego wpływ ten schemat ja mam podłączone właśnie tak przekaźniki jak te na dolnej kartce |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2009-07-14 08:19:29
|