Maluch z instalacja gazowa (fotki)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jest to jedno z moich bylych aut, kupilem go tylko i wylacznie z mysla o czesciach za oszalamiajace 100 zl pare lat temu gdy posiadalem jeszcze innego maluszka.

Uchowalo mi sie tylko tyle zdjec gdy byl w calosci, przed rozebraniem na czesci. Krotki opis dzialania:
Zamiast tylniego siedzenia byla butla 60l, jak widac na zdjeciach w komorze silnika byl zamontowany pojemnik na plyn chlodniczy, do wydechu byla przyspawana metalowa rurka przez ktora poprzez wymuszony obieg (byla takze elektryczna pompa wody) rozprowadzala caly plyn po ukladzie parownik-wydech-pojemnik i tak w koleczko. Widac takze niesamowite miejsce na zawor do tankowania. Reszta tak jak w kazdym aucie na gazniku. Dodam takze ze instalacja byla felerna gdyz gaz sie ulatnial i nikt tym nie chcial jezdzic (to bylo auto firmowe NEW YORK PIZZA) gdzie wtedy dorabialem. A to jedne z ostatnich zdjec auta, za "kierownica" oczywiscie ja

Przyczepka z tylu ktora widac zabrala calego pocietego malczana, a stojacy w tle zielony malcza pociagnal caly ten zlom

[ wiadomość edytowana przez: adamesce dnia 2009-05-31 19:50:54 ]

Taaa. Ale zdjęcia to żeś zajebiste wstawił. A nie dało, by się tak troszkę mniejszych ???

juz sa mniejsze faktycznie byly troche duze

Ja na Allegro widziałem takiego nowego Eleganta z gazem. Butle miał taka mniejszą z boku za kierowcą. Kanapa była krótsza

Kiedyś sam chciałem wstawić ale goście z serwisu stwierdzili że się nie da, a tutaj widać że jednak można.

Cytat:
2009-05-31 22:43:41, mweis pisze:
... tutaj widać że jednak można.

Można... tylko po co?

Może tylko i wyłącznie żeby kapitalny remont silnika robić po ok 20 kkm , a nie jak zazwyczaj to bywało po ok. 90-100 kkm

auto palilo ok 9l/100km. Gaz nie byl wbity w dowod, to auto to bylo nieporozumienie, w pracy nikt tym nie chcial jezdzic ze wzgledu na ulatniajacy sie gaz i brak jakich kolwiek dokumentow do instalacji. Nie zmienia faktu ze instalacja LPG w maluchu byla mozliwa Najlepszy i tak jest korek hehe na stacji jak bylem nim ze 2 razy to byla furora

Cytat:
2009-06-01 12:19:31, adamesce pisze:
...Najlepszy i tak jest korek hehe na stacji jak bylem nim ze 2 razy to byla furora

Fakt furorę to na pewno to robiło, sam jakbym gdzieś zobaczył malucha z korkiem od LPG nie przeszedłbym obok obojętnie

Cytat:
2009-05-31 19:51:34, adamesce pisze:
juz sa mniejsze faktycznie byly troche duze

za mało mniejsze

Weź nie przeginaj...ja rozumiem jakby to był materiał potrzebny innym, gdzie naprawdę trzeba konkretne foty.....ale tu?? ..po co??!