[125] Czujnik ilości paliwa F125

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie małe pytanko, czym różni się w/w pływak między Fiatem a Polonezem. W Shreku miałem zegary i pływak z Poloneza. Zaadoptowałem go, bo miał już dorobiony powrót, ale podobno Polonezowski gryzie się z "kreską śmierci" i dla tego pokazuje mi bzdury typu pełny bak i świecąca rezerwa.
Jak to w końcu jest?

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2009-06-09 14:39:43 ]

mi dziala normalnie wskaznik z kreska + bak z bebechami od caro rover.

ja mam bak z poloneza rovera i jak mam zalany do pełna to mi pokazuje 0

a jak np 3/4 to pokazuje 3/4? jesli tak to masz walniety czujnik
jesli po prostu pokazuje odwrotnie to masz na odwrot podlaczony albo co

jak mam 3/4 to pokazuje 1/4 a jak podłącze kable odwrotnie to po przekręceniu stacyjki wskazówka idzie na maksa nawet nawet jak jest rezerwa w baku

dziwne. u mnie dziala b. dobrze na szczescie

wskaźnik masz walnięty,ja miałem to samo w borewiczu

W fiacie były dwa rodzaje pływaków i wskaźników. pre 83/84 i post. Te wcześniejsze po podpięciu do zegarów po 83/84 lub polonezowskich pokazują właśnie odwrotnie.

to by sie zgadzalo, ja mam 86 wiec dziala

A po czym je rozpoznać? Znaczy który jest który.

najlepiej to podmienic wskaznik paliwa na wlasciwy niz zmieniac czujnik w baku...

Cytat:
2009-06-03 03:08:38, Termit pisze:
najlepiej to podmienic wskaznik paliwa na wlasciwy niz zmieniac czujnik w baku...

Nie. Najlepiej żeby wszystko było tak jak trzeba. Mam nowy licznik do kanta bez przebiegu i wolę zmienić pływak na odpowiedni.

byly rozne plywaki i wskazniki, nie kupisz plywaka z kanta z powrotem starego typu...
ja poprostu sam wskaznik paliwa zalozylem z zegarow po 83 i tyle - kwestia odkrecenia przodu od zegarow i 3 nakretek od wskaznika paliwa