Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-06-04 22:28:43 Tez o tym kiedyś myślałem i stwierdziłem że jednak przetwornica 12-230V 100W będzie chyba lepsza.
Napewno droższa, ale bardziej praktyczna ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-06-05 02:29:27 ja sie bawilem 12v lutownicami, dosc dluga sie nagrzewaja, ale ogolnie duzej roznicy nie ma, przetwornica to niby drosze i bardziej praktyczne rozwiazanie choc oba maja swoje plusy i minusy:
przetwornica + praktycznosc zawiazana z jej mozliwosciami podlaczenia wielu urzadzen, - cena oraz pajaczek z kabli w aucie (przetwornica na stale lub pod gniazdko + np lutownica do przetwornicy i sie robi labirynt), niebezpieczenstwo stosowania tanich przetwornik wkoncu to 220/230V lutownica 12V + bezpieczenstwo uzytkowania ze wzgledu na male napiecie,niska cena, - nie sadze zeby miala wiecej niz 1,5m kabla wiec nawet nie wszedzie w aucie w srodku cos zrobisz a co dopiero w bagazniku czy pod maska, stosowanie przedluzaczy lub przedluzenie fabrycznego kabla to pierwsza rzecz ktora trzeba zrobic jesli zamierzasz robic cos poza wnetrzem, choc zawsze mozesz sie wpinac w przewody w okolicy lutowania (w bagazniku pod pozycje, pod maska chocby pod aku ale takie druciarstwo to nie najlepsza rzecz. A stosujac przedluzacze gniazdka robi Ci sie znowu pajeczynka. |
malbert espero łódź | 2009-06-06 08:57:47 kompletnne badziewo, nagrzewa się z 10 minut, wystarczy zacząć lutować, a się oziębia i nie topi lutowia, kupiłem to i zaraz wyrzuciłem. |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2009-06-07 12:35:00 Dzięki za opinie.Zamówienie poszło ,więc niebawem dodam coś od siebie. |