Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2009-06-08 20:24:57 ..Dziwna sprawa..
..Komunikat Reichweite F, wskazówka paliwa nagle opiera się o ogranicznik, zasięg 0km, ... Moja diagnoza - coś nie tak z immo, a dlatego ze jak mi wskazówka oparła sie o ogranicznik, komp wyswietlił powyższy komunikat i zasięg 0km, efekt byl taki ze auto przestało jechac az wreszcie zgaslo (a w baku prawie połowa).. Zatrzymałem, wysiadłem, zamknałem pilotem auto, otworzyłem, kluczyk w stacyjke i ok.. Mimo to za nascie km potem problem pojawił sie ponownie.. Jutro kluczuk zapasowy i sprawdze czy moja diagnoza jest słuszna.. (Moze ktoś do tej pory zdiagnozował podobnie lub w inny sposób? Nigdzie nic przy mid nie grzebałem itp.. ) U Was tez przy okazji tego komunikatu odcinało paliwo? (stad moja mysl o immo).. HELP! |
omegolotC30NE Czerwin | 2009-06-08 20:38:29 Immo jest potrzebne tylko do startu silnika, więc moim zdaniem zły trop. |
omegolotC30NE Czerwin | 2009-06-08 20:46:58 Zrobiłbym tak: odczyt DTC z MID-a (literka f). Następnie przelukał schemat pod kątem wspólnej masy dla pompy paliwa i układu pomiarowego w baku. |
![]() AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2009-06-09 07:50:22 ..Dzis od rana jezdza na zapasowym kluczyku i defektu brak.. O co kaman?! ![]() |
![]() AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2009-06-10 23:29:41
..Nie tylko ![]() Moj trop był jak najbardziej słuszny. Zakodowałem dziś wadliwą "pchęłkę" i wadliwy kluczyk znów działa poprawnie ![]() ![]() |