| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-06-10 13:08:26 mam pytanie. czy majac zestaw nędznych kluczy oczkowych i kanał, będę w stanie wymienic sprzęgło?? czy trzeba do tego uzywac jakichs magicznych kluczy raczej??
i jakiej firmy lepiej sobie sprawic to sprzeglo?? slyszalem ze aisin nie jest zly. na sachsa mnie nie stac. do valeo nie mam zaufania, ale moge sie mylic. a co z jc premium?? co o tej firmie sadzicie?? pozdrawiam |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-06-10 13:21:25 to lepiej sie nie bede bral za to... oddam fachowcom... jeden chcial 450 zeta, drugi 250 za wymiane. do tego jeszcze cena sprzegla... |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2009-06-10 19:10:24 O tym nie wiedziałem
pzdr |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-08-08 17:10:43 mam kolejne pytanie odnośnie sprzęgła...
podniosłem samochod na podnosniku. odpalilem go na luzie, i o dziwo krecilo sie jedno kolo. to podniesione. powoli sie krecilo. jakby nie rozsprzeglilo do konca. myslicie ze to sprzeglo czy cos z jego hydraulika?? bo od tamtej pory jeszcze nie wymienilem tego sprzegla... |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-08-08 21:37:21 Ale że co, odpaliłeś na luzie i trzymałeś dodatkowo wciśnięte sprzęgło, a wtedy kółko się kręciło ?
Czy może auto chodziło na luzie, a sprzęgło było puszczone ? Tak, czy inaczej nie masz się co przejmować. Pozdro. |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-08-09 23:34:58 jakbym trzymal sprzeglo to bym nie widzial krecacego sie kola hehe
a na powaznie juz. auto stalo na luzie, na lewarku podniesiona strona pasazera. chcialem zobaczyc w ktorym miejscu mam przedmuch an wydechu. i jak odpalilem auto to poszedlem wczolgac sie pod tojke. i patrze a mi tu kolo sie kreci. to chyba dosyc niespotykane... i jeszcze jedno co zauwazylem. jak przeciagne do wysokich obrotow, to pedal sprzegla inaczej chodzi i sprzeglo lapie na innej wysokosci pedala. to ma ktos jakis pomysl co to moze byc?? pozdrawiam ![]() ![]() |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-08-10 02:06:27 To kręcenie koła to normalka. Podniesiesz lewą stronę to będzie się kręcić lewa, podniesiesz cały przód to będą się kręcić oba albo jedno - to które ma mniejsze opory.
A ze sprzęgłem nie mam pojęcia. A nie jest to przypadkiem subiektywne odczucie ? Przy większych obrotach docisk musi mocniej docisnąć tarczę żeby przestało ślizgać. Pozdro. |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-08-11 15:06:21 raczej nie, bo wtedy biegi nei chca wchodzic... kiedys tak nie bylo... |