Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Szakal85 Daewoo Espero 2.0 CD Ciechanów | 2009-06-11 11:26:32 Witam, mam niemałe problemy z moim ESPERO 2.0
Szukałem szukałem na zakładkach ale nie mogłem znaleźć nic konkretnego, a tu 125 zakładek ![]() 1. Otóż pierwszym problemem jest taki, że ostatnio rozładowałem (przez własną głupotę) calkowicie akumulator gdyż ładowałem GPS w zapalniczce i zostawiłem włączoną lampkę przez ok 5 godzin - bo zająłęm sie pracą. Wsiadam odpalam a tu BIP. Na szybkiego bo juz musialem jechac, probowalem odpalic z rozruchu z prostownika, ale dostawal chyba za mocnego kopa bo szybko kręcil ale nie chcial odpalić. Więc podłączylem na krotko inny akumulator, odpalilem i przelozylem klemy na swoj i jazda. Ale... zaczęła mi sie od tamtej pory swiecic kontrolka AIRBAG-u. Po odpaleniu zapala sie, gasnie po 5sek i znowu sie zapala i tak juz zostaje. 2. Drugi problem, ABS (kontrolka swieci). Szukalem tego na forum ale nie moglem znaleźć (moze slabo szukalem) Czy ktos by mogl mi podpowiedziec, w najprostszym języku, w jaki sposob moglbym sam (podkreslam AMATOR) sprawdzic czujniki ABS ? Na jakiej zasadzie sie to robi? Czego uzyc i co gdzie sprawdzic? Bo narazie kiepsko z finansami i wolalbym sam zrobic jezeli jest to proste.. 3. Ostatni problem ktory mnie nurtuje - Wskaźnik temperatury silnika. Nie wiem co jest, ale... Kiedy wsiadam do auta, wskaznik jest ze 4mm pod bialą kreską, po odpaleniu i pojezdzeniu z 5, 10 minut, wskaznik jest na bialej kresce, natomiast jak bylem w trasie 1,5h wskaznik caly czas byl na bialej jakby wcale nie wzrosta temp. przeciez to nie mozliwe. Do tego dolacze problem - nie wiem czy dziala mi wentylator, tzn czy sie w ogole zalacza. Sprawdzalem go na krotko z akumula, to sie kreci. Czy ten went. ma cos wspolnego z tym wskaznikiem? Jak go sprawdzic czy sie zalaczy wtedy gdy trzeba......dodam jeszcze ze wode destylowana do zbiornika plynu od chlodnicy dolewam raz na 3 dni........ nie wiem co sie z nia dzieje , doslownie wyparowuje.... Prosze o pomoc jezeli ktos cos wie, dziekuj [ wiadomość edytowana przez: Szakal85 dnia 2009-06-11 11:28:25 ] [ wiadomość edytowana przez: Szakal85 dnia 2009-06-11 11:29:55 ] |
![]() pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-06-11 11:38:49 Co do pierwszych dwóch problemów, to nie pomogę, bo brak ABSu i poduchy ![]() Ale co do trzeciego - wskazówka się nie podnosi, znaczyc może, że walnięty masz termostat - jest cały czas otwarty, i chłodziwo nie ma kiedy się nagrzać. Zapewne nie masz też w środku ogrzewania ![]() Dolewasz ciągle wody, więc pewnie gdzieś ci spier... sory, wycieka. Sprawdz najpierw przy termostacie. |
![]() sta3x63 vw scirocco G60, Aud ... Miasteczko Śląskie | 2009-06-11 13:11:08 1. tutaj sam nic nie zrobisz.czeka Cię kasowanie błędu w ASO DAEWOO
2. tutaj z kolei sprawdź przewody (jakieś 15cm od czujników) bo tam bardzo często się przerywają) i poczytaj tutaj klik klikasz porady i ABS awarie przewodów 3. kolega dobrze radzi to najprawdopodobniej termostat. Ponadto dodam, że te same 3 objawy miałem w swoim naraz dokładnie tak jak Ty |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-06-11 23:37:58 1. Air Bag to pewnie, a nawet zapewne wina odłączenia akumulatora od samochodu podczas jego pracy. Poszło info do kompa i ten sobie zaświecił Air Bag. Tak mi się wydaje. Tak jak tu kolega piszę. Wyczyszczenie błędów pomoże.
2. Temperatura to może być problem jak u mnie. Złamany łepek od czujnika podającego informacje na licznik. Są dwa. Znajdują się pod kolektorem. W Głowicy. Wsuwka odpadła razem z tym łepkiem. Koszt nie duży ale ciężko się dostać do czujnika. Ja nie mogłem odkręcić i tak jeżdżę bez ale mam zamiar to zrobić w Lipcu. 3. Co do uciekającej wody... Możesz mieć dziurawy wąż gdzieś przy chłodnicy. Nagrzał się i lekko przetopił i paruje. Nie kapie ale ucieka jak się nagrzeje silnik. Ja mam to samo. Ale nie mam czasu zakleić. Wszystko w Lipcu jak wstawię Espero na warsztat. [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2009-06-11 23:39:56 ] [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2009-06-11 23:46:24 ] |
![]() dd4422 Espero 1,8 CD LPG lutomiersk | 2009-06-12 10:57:09 Sprawdz korek na zbiorniczku wyrownawczym.Jazda z woda zamiast plynu to nie najlepszy pomysl,poniewaz woda ma mniejsza temperature wrzenia niz plyn do chlodnic.Do tego dodaj nieszczelny korek w zbiorniczku i masz powod ubywania plynu.
A co do zlych wskazan temperatury to prawdopodobnie masz uszkodzony ten czujnik.Przy otwartym (zawieszonym)termostacie jazda przez 1,5 godz w obecnych temperaturach otoczenia musi dogrzac silnik , tym samym wskazowka powinna pokazywac wiecej. |
![]() certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2009-06-12 12:16:13 Air Bag wykasujesz tylko Scannerem 11 w ASO. Przy okazji kasowania Air Bag poproś o wyświetlenie błędów ABS. Wymień termostat. Nieszczelny może być zbiornik wyrównawczy na łączeniu. (pisałem o tym w innym poście, poszukaj). Prawidłowy poziom płynu w 2.0 z ABS to połowa zbiorniczka. Wentylator włącza się na 1 stopień dopiero gdy wskazówka wskaźnika temperatury jest na 3 białej kresce, na 2 -stopień załącza się tuz powyżej 3 białej kreski. |
![]() Szakal85 Daewoo Espero 2.0 CD Ciechanów | 2009-06-13 22:55:22 No więc tak, co do ABS i ARIBAGU jeszcze nie sprawdzalem nic.
Ale co do wskaźnika temperatury, po kilku krotnym wyciąganiu i wkładaniu czujnika przy mechaniku i przy sklepie z częsciami, zauważylem jednak że wskaźnik zaczął się podnosić. Także to jest plus. Tylko, że czasem dziwne bo po 15 minutach podniesie sie na połowę, a czasami po pół godzinie na pierwszą kreskę (być może temperatura zewnętrzna miała na to wpływ i szybkość mojej jazdy więc przyczepiam się niepotrzebnie). Termostat musi działać skoro jak się nagrzeje to krecę na cieplo i leci ciepło, krece na zimno to leci zimno. Aha, co do spr. wentylatora czy się załącza przy 3 kresce to jeszcze nie widzialem jej na tym poziomie, przy upale może i dojdzie, ale jak ostatnio bylem w trasie, mialem wskaźnik miedzy 1 a 2 kreską, przy włączonym silniku, wyciągnalem czujnik temp. i automatycznie wentylator się włączył, co to oznacza?? Co do lania plynu chłodniczego to też uciekał, więc nie ma reguły czy woda czy płyn. [ wiadomość edytowana przez: Szakal85 dnia 2009-06-13 22:57:27 ] |
![]() Blister ESPERO 1.8 CD LPG Poznań | 2009-06-14 09:55:19
Ciepło będzie leciało bo mimo wszystko płun chłodniczy nie jest zimny tylko ciepły a na moje termostat na 99% jest zapieczony i cały czas otwarty, ja miałem podobnie i w miescie owszem wskazówka się podnosiła ale bardzo późno a na trasie spadała prawie do samego dołu, po wymianie termostatu już po przejechaniu kilometra zaczyna się podnosic i nagrzewa się bardzo szybko,spalanie też spadło. Co do wody w układzie chłodzenia to jest różnica woda czy plyn, po plynie nie osadzi się kamień w ukladzie i nie zardzewieją metalowe elementy a w dodatku plyn do chlodnic nie jest az tak drogi,Petrygo 5L to 23 zł a napewno tanszy od wymiany chlodnicy zawalonej kamieniem. |
taboon Gdynia | 2009-06-14 13:09:12
W ten sposób sprawdzasz czy Ci nagrzewnica działa, czy nie jest zapowietrzona lub zapchana. O ile dobrze sie orientuję, nie ma termostat żadneog wpływu na nagrzewnicę. |
![]() Szakal85 Daewoo Espero 2.0 CD Ciechanów | 2009-06-14 19:06:59 Blister, tzn wymiana wkładu w termostacie wystarczy tak? czy caly termostat? bo ja za bardzo sie nie znam. Tam jest pewien płyn ktory moze wycieknac? |
![]() DarSKG Espero 2.0 CD Kamienna Góra | 2009-06-14 20:57:46
Masz chłopie silnik 2.0. Z tego co wiem to w tych silnikach jak również w 1.8 nie wymienia się wkładu tylko cały kawałek razem z obudową. O innej opcji nic nie wiem. W 1.5 to, o ile koledzy nie zaprzeczą, faktycznie można sam wkład wymienić. Ja za termostat oplowski który u mnie śmiga już prawie 4 lata zapłaciłem gdzieś 40 zł. Wyszło taniej niż za oryginał. Tańszy był o ok 20 zł. Ile byś zapłacił za ew. wkład ? Może nieco taniej, ale w koncu masz 2.0 a nie 1.5 ![]() Jeśli jak piszesz za bardzo się nie znasz to jedz po prostu do mechanika. Będzie prościej ![]() A teraz jest ten moment kiedy można sobie na mnie pokrzyczeć. ... Powodzenia ! |
taboon Gdynia | 2009-06-14 23:14:49
W 2.0 też można wymieni sam wkład. |
![]() DarSKG Espero 2.0 CD Kamienna Góra | 2009-06-14 23:47:13
Więc ja mam jakiś inny silnik, bo u mnie oryginalny termostat wyglądał tak : termostat. W tym "układzie" przełożyć sam "wkład" można by było posługując się śrubokrętem i przecinakiem, zamiast po prostu wykręcić 3 śruby ![]() Czy może jest ktoś kto wymianiał sam "wkład" w 1.8, 2.0 ? Bo dochodzę do wniosku, że należało by zmienić opis wymiany termostatu na stronie klubu. |
![]() Blister ESPERO 1.8 CD LPG Poznań | 2009-06-15 08:22:20
I ten jest dobry i nie bawił bym się w oszczędzanie 20 zł a zadawanie sobie trudu i czasu na wymianę wkładu, (nawet nie wiem czy się da) bo szkoda zachodu z tą robotą , chyba że ktoś ma czas i lubi pokombinować. |
![]() ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2009-06-16 13:20:16 I da się spokojnie w tym wymienić sam wkład. Scisnac trzeba tylko tą sprężyne i przekręcic, aby wyskoczyła z tych dwóch wystających kawałkow obudowy. Oczyscic gniazdo i w odwrotny sposob zamontować nowy wklad.
Robilem to u siebie miesiąc temu. Problem był tylko taki, ze w zestawie nie było nowej uszczelki/simmeringu (??) Silikon załatwił sprawe. Przy okazji zapytam. Czy temp. na tablicy zegarow oscylujaca w okolicach 2 kreski białej (pod połową skali) to normalne wskazanie w 1.8 ?? (termostat chyba 87-10x) ??? |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-06-16 13:36:36
Nie polecam takiego rozwiązania ![]() Ta technika /sam wkład/ b. często nie daje właściwych rezultatów - obudowa z lekkiego stopu jest podatna na zużycie /gniazdo trzpienia najczęściej/ Czasem można cuda robić i najlepsze wkłady pakować, a dobry efekt osiąga się wyłącznie po wymianie kompletnego termostatu. Twoje wskazania są "normalne" dla termostatu 87 czyli niedogrzanego chronicznie motoru ![]() |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2009-06-16 13:43:08
Żarcisz waść? IMHO ta kreska oznacza właśnie optymalną temperaturę silnika - przewidzianą przez konstruktorów. Inaczej po co by tam w ogóle była? ![]() Pzdr. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-06-16 14:33:16
może źle zrozumiałem ![]() Najbardziej optymalnie by było zweryfikować to precyzyjnym pomiarem temperaturki ...wtedy by się okazało kto ma rację ![]() |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2009-06-16 14:45:42 No, fakt - pierwsza kreska od dołu jest "podwójna", co może mylić...
Pisząc i czytając "druga" ja mam na myśli tę, która jest w połowie skali (mniej więcej na godzinie 15.30 ![]() Mam nadzieję, że nie namieszałem jeszcze bardziej... ![]() ![]() Pzdr. |