| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2009-06-14 12:09:56 Wiem, że po włączeniu zapłonu się go koduje czy jak to się tam zwie, ale tym razem to kompletnie nic nie daje.
Wczoraj otworzyłem normalnie auto, pojechałem z A do B, wychodze, chce zamknąć auto pilot świeci, a tu d*pa. Pilot ma zaledwie 18 miesięcy, musiałem dorobić za kupe kasy, bo kupiłem auto tylko z jednym (8 letnim) kluczykiem, który działa do dziś. Czy jest coś co mogę jeszcze zrobić zanim pojade do serwisu? Baterie już podmieniałem i ten 8 letni działa na tej baterii 1.5 rocznej.. dzięki [ wiadomość edytowana przez: Cleber dnia 2009-06-19 15:24:31 ] |
machony79 LOB SYMPATYK V6 po tuningu Katowice | 2009-06-14 18:03:09 Bardzo częstą przyczyną rozkodowywania się pilota są zimne luty.
Rozbierz go i sprawdz czy jest wszystko dobrze polutowane. Miałem tak już w dwóch pilotach. |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2009-06-15 17:34:35 Niestety wszystkie styki i luty wyglądają na ok.
Pozostało mi to zabrać do serwisu... Jadę.. |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2009-06-19 14:33:45 W serwisie stwierdzili, że jest "jakiś" problem ze stacyjką... ja stwierdzam, ze są niekompetentni.
Co wy myślicie, bo ja myśle, że skoro jeden kluczyk, ten co był z samochodem, czyli 8 letni już, działa bez żadnego problemu, nigdy nie przestal ani na chwile działać. Ten nowy półtoraroczny czasami musiałem stuknać żeby zatrybił. Tzn odpalanie silnika działa z obydwoma kluczykami, chodzi tu o otwieranie/pilota. Powiedzieli, że mogą zobaczyć co i jak, ale zajmie im to dłużej co się wiąże z duuużo większymi kosztami. A to ci sami, od których kupowałem kluczyk i to oni mi go programowali. Myślicie, żeby spróbować inny serwis albo jakiś niezależny warsztat? |