Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2003-08-20 08:59:35 Wiem, że gdzieś to było, bo ostatnio przeglądałem całe forum, ale nie czuję się na siłach szukać tego w takim stosie wiadomości.
Sytuacja jest następująca - w tylnych lewych drzwiach przestał mi działać c.zamek - rozebrałem tapicerkę, wyjąłem siłownik, odpiąłem kabel i wygląda na to że nie ma w nim prądu. Mam pytania: - gdzie idzie ten kabel (wiem, że przez gumową osłonkę do słupka), ale gdzie dalej? - czy może to mieć jakiś związek z przyciskiem otwierania szyby (bo w ten sposób się zorientowałem - naprawiłem sobie ten przycisk i byłem ![]() ![]() - czy dobrze myślę, że tam jest 12v raz "w jedną stronę, raz w drugą"? (tzn. raz + na kablu czarno czerwonym, raz na czarno żółtym) - czy którykolwiek z tych kabli to na stałe masa (bo przy takim założeniu na początku operacj miałem prąd, ale teraz go już nie ma). Pomóżcie, bo będę musiał pół auta rozebrać, a bardzo nie mam na to nastroju i czasu. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2003-08-20 11:37:45
Dzięki. Jedno pytanko (rozumiem, że chodzi o osłonkę poniżej wieszaka pasa) - jak ją zdjąć (jak jest przymocowana) - na siłę, czy trzeba odkręcić osłonę progu (tą z szarego plastiku)? - będę wdzięczny, bo nie chcę czegoś połamać. |
esperado Espero 1.5 GLX Tarnobrzeg | 2003-08-20 18:44:32 Aby zdjąć osłonę pasów bezp. nie trzeba nic rozkręcać, wystarczy ją podważyć śrubokrętem (mocowana jest na wcisk). |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2003-08-21 08:59:06 Dzięki wielkie - dogrzebałem się. Teraz tylko połatać kable, sprawdzić siłownik - bo to jego najpierw podejrzewałem i rozebrałem (na siłę) i nie wiem, czy dobrze złożyłem - no i jak OK, to składać auto, coby nie było Rumunii w środku.
A tak btw, czy siłownik powinien mieć luz - tj. ta biała łapa powinna się dawać lekko przesuwać ręcznie, czy nie? |