[MK6]Jak dostac sie do przewodow pomiedzy klapa a samochodem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam pytanie, jak dostac sie do przewodow pomiedzy klapa bagaznika a dachem samochodu? Sa 2 wiazki w gumach, gumy sa strasznie sztywne i boje sie ze cos zle zrobie jak bede robic na sile.

Chce sie tam dostac bo prawdopodobnie sa wylamane w tym miescu przez co dzieja sie rozne cuda, takiej jak:
dzis wlaczam wycieraczke tylnia (nie ruszyla sie) i grzanie tyniej szyby zalaczylo sie same i nie moglem wylaczyc... Musialem stanac, wylaczyc samochod, przycisnac otwieranie bagaznika(mam elektryczne i tez szwankuje) i dopiero sie odblokowalo.

Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Piotr

tam są kable, ale wtyczek raczej nie ma...Możesz wcisnąć po dłuższych bokach tego owala są zatrzaski. lub odkleić gumę i ściągnąć ją z plastiku.
Ja bym szukał raczej w stykach na samej klapie, zwłaszcza, że przy dociskaniu działa lepiej...ale to już było omawiane....

Problem w tym ze wszystko dziala jak trzeba gdy klapa jest otwarta na 50% - wtedy chyba kable sa w takiej pozycji ze wszystko styka...wiec wg mnie to raczej wina kabli w tym miejscu.

A mnie to wygląda na słabą masę na klapie. Ja u siebie zrobiłem dodatkową masę przez to ucho co trzyma zamek.

Wtyku w/g mnie są stare stwardniałe przewody,ktore popękały i robią zwarcia jak pisałeś np.grzeje szyba,a nie powinna i.t.d.Postaraj się wyciągnąć te przewody i połączyć stykami elektrycznymi,lub posztukować miękkimi przewodami.To naprawy tymczasowe.Do celowo zalecam wymianę przewodow tylnej klapy.powodzenia.

Z tego co pamiętam, to wycieraczka tylna leci poprzez styki na pasie tylnym.

z tego co pamiętam to w tych gumach leci tylko jeden kabel do grzania szyby a w drugiej to jest przewód do spryskiwacza cała reszta leci przez styki