MotoNews.pl

Ile za wynajem terenu pod garaż?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile w waszych okolicach kosztuje teren pod garaż. Trafiła mi się oferta za 100 zł/m-c, a pojęcia nie mam ile to kosztuje. Garaż będzie z widokiem na mój balkon, jakieś 30m od bloku mego. Oczywiście garaż muszę kupić i postawić we własnym zakresie. Tak wogóle to ile blaszak kosztuje, bo też nie wiem.

Mam wiatę w pełni osłonioną ( nigdy nie skrobię szyb, ani nie muszę odśnieżać ) w oklicach ok 300 metrów od domu na parkingu strzeżonym - wynajmuję za 150 miesięcznie w Łodzi.

Mój teren nie będzie strzeżony, ani ogrodzony... no chyba, że najemcy, w tym ja, we własnym zakresie sobie ogrodzą.
Zresztą po co mi strzeżony? Mieszkam w dzielnicy patologicznej, gdzie jak ktoś nie jest 24h/dobę nawalony i będąc kobietą nie ma piątki dzieci w wieku 25 lat, a każde nie wiadomo z kim to należy do patologii tak jak ja.

W mojej wsi wynajem murowanego garażu ze światłem i czasem kanałem to koszt 100-150 PLN/miesiąc.

Cytat:
2009-06-26 20:20:09, krzychu_ch pisze:
W mojej wsi

No wiesz... ja w City mieszkam (jeśli wiesz jak Łolkush wygląda) i u mnie każdy m2 jest na wagę złota. Nie ma problemu z wynajęciem garażu na poślednich osiedlach. Ofert w cholerę jest, a w mojej okolicy przez 7 lat nie znalazłem żadnej oferty. To co jest do wzięcia to zwykle idzie wśród rodziny i najbliższych znajomych.

Cytat:
2009-06-26 19:48:35, piotr_ek pisze:
Tak wogóle to ile blaszak kosztuje, bo też nie wiem.

"Nówkie-sztukie" można kupić za 1200-1500 zł (3x5 m), ja po jednej budowie kupiłem bodajże za 400 zł.

W Wawie 200-300zł/m-c i blaszak do 2000zł

tak blaszak od 1200 do 1300 z montażem i 20zł czynsz na miesiąc za działkę u nas jest to uzależnione od powierzchni działki i ceny za ar na jakiej stoi garaż czyli u nas ar to 7000zł a garaż to 5x5m i jeszcze zależy czy masz prąd i wodę w garażu (nie chodzi o wody gruntowe)

Dzięki. Chyba się skuszę. Zawsze mogę zrezygnować, bo garaży ci u nas niedostatek. Dostatek na peryferyjnych osiedlach występuje tylko, ale tam są setki garaży i wolne tereny pod następne setki, a nie dziesiątki i 0 wolnego miejsca pod kolejne, jak w mej okolicy.