MotoNews.pl
12Schemat elektryczny silnika poszukuje (23417/18)

Schemat elektryczny silnika poszukuje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do silnika 4AFE
Dzieki

tzn dokladnie chodzi mi o to co zasila wtryskiwacz rozruchowy Czy jest to komp. czy moze jakis przekaznik??
jesli ma ktos taki schemat lub schemat calej inst elektrycznej auta z takim silnikiem to bardzo bym prosil o przyslanie

Ja dopatrzyłem u siebie że jest to przekażnik ale na 100% pewien nie jestem postaram sie ci go podesłać ale narazie nie mam technicznych możliwości.

Moze przy okazji ktos ma schemat instalki do corollki e11 rocznik 98 wersja silnikowa 1.4 bede bardzo wdzieczny

Cytat:
2003-08-21 19:04:13, ZZtop31 pisze:
Ja dopatrzyłem u siebie że jest to przekażnik ale na 100% pewien nie jestem postaram sie ci go podesłać ale narazie nie mam technicznych możliwości.

bede bardzo wdzieczny
Bo nie moge odpalic auta jak jest calkiem zimne
jak dam prad bezposrednio do wtryskiwacza rozruchowego to wtedy zapali wiec wtryskiwacz jest OK
Brakuje mu tytko sterowania
Ale alasnie nie wiem co nim steruje Przekaznik?? Czujnik?? Co jeszcze moze byc nie tak ??

naprawde nikt nie ma??
Jest mi bardzo potrzebny.

JAK NIE DOSTAŁEŚ JESZCZE ŻADNEJ INFORMACJI TO ZGŁOŚ SIĘ DO "XTREE" ON NAPEWNO MA JAK NIE BĘDZIE SIĘ ZGŁASZAŁ TO WAL DO MNIE NA PRIVA TO POMĘCZE GO TROSZCZECZKE I CI SPRÓBUJE WYSŁAĆ

spogladalem na dodatkowe wtryskiwacze w 2 silnikach 3SFE i 3SGE i tak przewody ida w strone komputerka.nawiasem mowiac ja osobiscie odlaczylem tan dodatkowy wtryskiwacz z obawy przed podawaniem paliwa podczas rozruchu i jazdy na gazie.Nie widze tez problemow z zapalaniem zimnego silnika.
Mam jeszcze pytanko czy ten dodatkowy wtrysk pracuje tylko na rozruchu,czy tez wspomaga silnik podczas gwaltownego przyspieszenia?

Cytat:
2003-08-24 11:08:06, mike951 pisze:
JAK NIE DOSTAŁEŚ JESZCZE ŻADNEJ INFORMACJI TO ZGŁOŚ SIĘ DO "XTREE" ON NAPEWNO MA JAK NIE BĘDZIE SIĘ ZGŁASZAŁ TO WAL DO MNIE NA PRIVA TO POMĘCZE GO TROSZCZECZKE I CI SPRÓBUJE WYSŁAĆ

OK Tylko gdzie znajde "Xtree" ?????

i dz w topic MASZ PROBLEM Z TOYOTĄ NAPISZ iiiii napisz.

Hej, hej, hej... ludziska, jaki wtryskiwacz rozruchowy ? Gdzie to diabelstwo siedzi ??? O co chodzi ? (3S-FE)
Pozdro.

Cytat:
2003-09-02 00:56:49, perzan pisze:
Hej, hej, hej... ludziska, jaki wtryskiwacz rozruchowy ? Gdzie to diabelstwo siedzi ??? O co chodzi ? (3S-FE)
Pozdro.

To jest takie cos co daje dodatkowe paliwo przy zimnym silniku Czyli jakby ssanie
Znajdziesz go na tej samej listwie co inne wtryski

No niestety ten wtryskiwacz jest w carinach w innym miejscu.Carina II ma to zamontowane w kolektorze ssacym na wprost kanalow ssacych,MR2 zaraz za przepustnica.umiejscowienie na tej samej listwie paliwowej to tylko kwestia zasilania w paliwo ale sama koncowka wtrysku musi byc w miejscu gdzie mozliwe jest rozpylenie i zassanie przez wszystkie cylindry jednakowo.

Dodam jeszcze ze cariny po '92 3SFE i 3SGE nie posiadaja juz tych wtryskiwaczy.dlatego Perzan nie znajdziesz tego w swoim silniku.

Cytat:
2003-09-10 20:56:02, carinus pisze:
Dodam jeszcze ze cariny po '92 3SFE i 3SGE nie posiadaja juz tych wtryskiwaczy.dlatego Perzan nie znajdziesz tego w swoim silniku.

Tak też mi się wydawało. Przewertowałem po raz kolejny schemat i książkę i nic takiego nie znalazłem Nie ukrywam, że pod maskę nie chciało mi się zaglądać
Pozdro.