Doświetlanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Od pewnego czasu poszukuję modułu, który po zamknięciu bądź otworzeniu auta zapali światła mijania, albo przeciwmgielne na np 10s. Wie ktoś gdzie to kupić, albo jak to zrobić jakiś schemat itp

A bardzo przydatne na wsiach gdzie jest ciemno i nie wiadomo w co można wdepnąć...

ja mam układ który zapala światła wewnątrz po otwarciu drzwi pilotem. Bez problemu można zamontować przekaźnik i sterować nim światłami np. mijania.

napisz mi proszę jaki jest cel tego bo nie mogę skumać

Cytat:
2009-07-08 16:04:39, dvirus pisze:

kolega chciałby takie coś w seat leon i myślimy jak to zrobić i stąd ten temat

Cytat:
2009-07-08 16:04:39, dvirus pisze:

Fajny patent jak się mieszka np. w domku jednorodzinnym
Parkujesz na wprost drzwi wejściowych domku, zamykasz autko a ono oświetla Ci np. przez 10s. drogę do drzwi

Cytat:
2009-07-08 22:57:05, krzychu_ch pisze:
Fajny patent jak się mieszka np. w domku jednorodzinnym

Jak się mieszka w domku jednorodzinnym to się kupuje za kilkadziesiąt zł 2 czy 3 lampy z czujnikiem ruchu. Działają zawsze, a nie tylko jak się swoim autem podjedzie.

Cytat:
2009-07-09 08:03:00, piotr_ek pisze:
Jak się mieszka w domku jednorodzinnym to się kupuje za kilkadziesiąt zł 2 czy 3 lampy z czujnikiem ruchu. Działają zawsze, a nie tylko jak się swoim autem podjedzie.

Piotr! przestań!...bo zaraz żółtki Cię na terapię będą chciały wysłać

Odpowiadaj grzecznie, ściśle na temat i absolutnie jednoznacznie -inaczej zostaniesz zban(an)owany lub sięgnie Cię żólta zaraza

Cytat:
2009-07-08 17:00:32, sta3x63 pisze:
kolega chciałby takie coś w seat leon....

...strasznie to (delikatnie pisząc) nieprecyzyjne określenie "problema"

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2009-07-09 08:48:53 ]

Cytat:
2009-07-09 08:46:28, bogdan1 pisze:
Piotr! przestań!...bo zaraz żółtki Cię na terapię będą chciały wysłać
Odpowiadaj grzecznie, ściśle na temat i absolutnie jednoznacznie -inaczej zostaniesz zban(an)owany lub sięgnie Cię żólta zaraza

Coś Ty na forum Golfa czy Złomguny pobywał?

Cytat:
2009-07-09 08:59:41, piotr_ek pisze:
Coś Ty na forum Golfa czy Złomguny pobywał?

piotrku cos ostatnio mało czytasz

KLIK

Cytat:
2009-07-09 10:22:30, Jabuszko pisze:
piotrku cos ostatnio mało czytasz

Fakt. Pomijam tematy które mnie nie dotyczą i w których nie mam nic do powiedzenia... ale do doświetlania domu jak by nie patrzeć to się lampy z czujnikiem ruchu używa, a nie auta

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2009-07-09 13:43:30 ]

Cytat:
2009-07-09 13:42:19, piotr_ek pisze:
ale do doświetlania domu jak by nie patrzeć to się lampy z czujnikiem ruchu używa, a nie auta [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2009-07-09 13:43:30 ]

lampy zbyt banalne i obcykane. Nie ma to jak z auta
Trzeba czegoś nowego posmakować

[ wiadomość edytowana przez: franko25 dnia 2009-07-09 14:24:48 ]

Takie rozwiązanie to chyba w Fiacie Punto 2 było. Mylę się ???
Na pewno w Punto coś mi mówi.

a więc w seacie po otwarciu drzwi zaświeca się lampka wewnętrzna więc pozostaje zrobić na przekaźniku

Cytat:
2009-07-09 17:16:49, sta3x63 pisze:
a więc w seacie po otwarciu drzwi zaświeca się lampka wewnętrzna więc pozostaje zrobić na przekaźniku

Tera to już mię zabiłeś ...robisz sobie ze wszystkich jaja czy piszesz poważnie ??

nowy uzytkownik czarnej laguny moze cos o tym powiedziec

Cytat:
2009-07-08 15:56:57, Robert_S pisze:
ja mam układ który zapala światła wewnątrz po otwarciu drzwi pilotem. Bez problemu można zamontować przekaźnik i sterować nim światłami np. mijania.

w myśł kolegi

Cytat:
2009-07-09 17:55:54, Jabuszko pisze:
nowy uzytkownik czarnej laguny moze cos o tym powiedziec

a Ty też się naćpałeś ?? ....logana Kolego Owoc...logana!

Cytat:
2009-07-08 15:29:15, sta3x63 pisze:
Witam. Od pewnego czasu poszukuję modułu, który po zamknięciu bądź otworzeniu auta zapali światła mijania, albo przeciwmgielne na np 10s. Wie ktoś gdzie to kupić, albo jak to zrobić jakiś schemat itp

Zaciekawiło mnie to więc pogrzebałem trochę w sieci i znalazłem to. Układ dodatkowo potrafi załączyć alarm, a więc pewnie i zamknąć auto (wtedy lepiej nie zostawiać kluczyków w stacyjce).

hmmm moduł który zapala światła po zapłonie. Można coś z tego kierunku wymyśleć. Bede u kumpla to będziemy myśleć