Trasa katowice - swinoujscie - przez berlin?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jedna z najszybszych tras wskazywanych na gps wskazuje jazdę przez berlin (automapa i garmin). zumi prowadzi przez zieloną górę. Nigdy niejechałem w te strone sam (zwykle z tatusiem albo pociagiem) i niewiem którędy smignąc? przez berlin wskazuje o 2 h krócej, pewnie tam po autobahnie mozna ciac 2 stówki.....a nie to co u nas.... co polecacie? teamat aktualny do 21.00

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2009-07-11 17:41:33 ]

ja targałem dopiero fure ze szczecina do katowic przez wlasnie sulechow zieloną górę itp. Odradzam - wal przez niemcownie. Jechałem jak było juz pustawo a i tak chujówka straszna, strasznie dużo robót, co kilka km jakies rozkopy, albo ruch puszczony jednym pasem juz od sulechowa , dokladnie nie pamietam ale poczułem się dobrze dopiero jak juz wleciałem na a4, a jak mówie, nie były to godziny szczytu. Tak że zaoszczędz sobie nerwow i jedz tak jak prowadzi nawi

no i ok. tylko czy pasek sie nie rozleci na niemieckim lotnisku Doczytałem ze mozna zyskac 3 h jazdy mimo ze się jedzie dalej .

no ale zdecydowanie warto nadłożyć

Ja tak leciałem dwa lata temu na zlot do Trzebiezy. Dużo szybciej, wygodniej i ..... taniej, bo te extra kilometry pokonuje się przy mniejszym spalaniu. No dobra zakładając że nie zamykamy szafy. Wtedy miałem paliwożerną Lucynę na swistaku i byłem zaskoczony spalaniem na autobanie. Z Krakowa wyjechałem około 23.45 a w Trzebieży zaraz po 6 rano.

sprawdzone osobiscie. wyjechalem o 8 wieczorem do jechalem na miejsce o 4 rano. bez postojów prócz dotankowania przed granicą. wyszło do samego swinoujscia 800 kilometrów (przez polske niby 680) ale na budce non stopa 150 od momentu wyjechania w gliwicach. trochę pozniej w dojczkach nas przytrzymało bo remontuja drogę, ale ogolnie spoko, nawigacja automapa bez problemu w sumie do samego swino mnie zaprowadzila. polecam - trasa bez stresu, a niemieckie autobahny nie takie straszne jak opowiadaja - mozna rzec nawet ze niemce noca to szybko niejezdza. jesli wogole byli, bo ogolnie PUSTO przez te wszystkie godziny na drodze.

bo automapa to b.dobra mapa

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2009-07-12 22:51:21, mar125 pisze:
bo automapa to b.dobra mapa

potwierdzam zbieg okoliczności, że wyjątek stanowi sytuacja gdzie AM mi zgłupiała i prowadziła co kilkadziesiat sekund inną droga, chwilka zamuły i "obliczam trasę..." - bylo to właśnie jak jechałem do Mara z oponami

Cytat:
2009-07-13 14:41:40, Final pisze:
potwierdzam zbieg okoliczności, że wyjątek stanowi sytuacja gdzie AM mi zgłupiała i prowadziła co kilkadziesiat sekund inną droga, chwilka zamuły i "obliczam trasę..." - bylo to właśnie jak jechałem do Mara z oponami

Sosnowiec - piękne miasto

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

powrót masakra - 2 h w dupie przez zakichany remont....wzięło mi się jechac po poludniu......eh. ale i tak ogolnie 750 km na pelnej pizdzie, 7 h i nad morzem sie jest

albumik z fotografiami bedzie ?

widze ze pogoda dopisala...

a własnie sie udała jak 150, padało tylko w poniedziałek z rana chwile i pozniej juz tylko nocą. jednak swinoujscie to swinoujscie

Cytat:
2009-07-19 10:26:26, Pat_kdb pisze:

fotoradarowy albumik

no, z autobahn

myslisz ze na autobahnach nie ma fotoradarow? da sie latwo przejechac na wysoka sumke

"Na niemieckich autostradach nadal nie będzie powszechnego ograniczenia prędkości. Bundestag odrzucił próby wprowadzenia tego pomysłu.

Z inicjatywami w tej sprawie wystąpiła Lewica i Zieloni. W obu przypadkach postulowano wprowadzenie 130 kilometrów na godzinę jako najwyższej dopuszczalnej prędkości. Plany te storpedowała koalicja SPD i CDU/CSU oraz FDP.

Agencja dpa przypomina, że socjaldemokraci najwyraźniej zmienili zdanie - pod koniec 2007 roku zjazd SPD w Hamburgu opowiadał się jeszcze za powszechnym ograniczeniem prędkości"

a po miescinach wg przepisów.

ale chyba nie na wszystkich jest bez limitu? czesc jest z ograniczeniem do 130kmh, tak przynajmniej pisało w auto moto, takze na tych odcinkach mysle ze troszku trzeba noge zdjac...np w Austrii jest dosc specyficznie bo na autostradach sa kamery i radary co kilka km i jak ktos grubo przegina to wysylaja patrol zatrzymuja i niezle sumki wolaja