WAŻNA WIADOMOŚĆ DLA KLUBOWICZÓW

Ankieta: Czy chcesz aby klub działał legalnie?
TAK!
NIE!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie, na razie nie wszyscy o tym wiedzą dlatego założyłem ten temat. Kończą się wakacje, większość z nas jest już w swoich domach dlatego teraz chciałem poinformować wszystkich o moich planach. Myślę o tym od momentu powstania klubu, teraz postanowiłem podjąć decyzję- chcę żeby klub działał legalnie i we wrześniu składam do sądu papiery o zarejestrowanie klubu. Klub będzie miał statut stowarzyszenia. Niestety konieczne będzie wprowadzenie comiesięcznych składek (takie jest prawo) i ponowne zapisy do klubu. Co do składek to nie wiem jak to regulują przepisy ale wprowadzimy najniższą jaką się da np. 5zł. Chciałbym aby każdy z Was określił się czy chce być dalej w klubie, czy nie odpowiada mu ta forma działania. Ja to dokładnie przemyślałem i więcej jest plusów niż minusów, i na pewno bardziej to pomoże w pozyskaniu ew. sponsorów na imprezy jak i samą organizację imprez. Czekam na opinie każdego z Was, mimo iż podjąłem już decyzję. Potraktujcie to poważnie i niech każdy się wypowie na ten temat. Wiem że temat składek jest drażliwy ale tego naprawdę się nie da uniknąć. Ja po prostu chcę żeby klub szedł do przodu a nie stał w miejscu, a to że działamy nieformalnie zablokowało już parę spraw i pomysłów.
Czekam na Wasze opinie.

pozdroofki. Konrad

ja jak najbardziej jestem dalej zainteresowany przynaleznoscia do klubu wiec skoro zarejestrowanie ma pomoc jestem na TAK

Jeżeli rejestracja klubu ma pomóc w jego rozwoju to ja jestem za. Składka rzędu 5 zł jest dla mnie jak najbardziej akceptowalna. Mógłbyś jednak zdradzić jakie masz pomysły i co da nam rejestracja stowarzyszenia?

Jestem jak najbardziej na tak, no ktos musi zorganizowac krakowski 2004

ja także jestem za

choc moj wpis jest tu chyba bezsensowny to ja jestem za i gorąco namawiam wszystkich klubowiczów do poparcia tego pomysłu

Jestem za , ale wepchnijcie mnie na zerówkę krakowskiego w 2004 jak go już będziemy organizować

Cytat:
2003-08-21 16:47:44, krzychoo pisze:
Mógłbyś jednak zdradzić jakie masz pomysły?

no pomysłów na razie nie moge zdradzić , powiem tyle że gdzieś za 2 miesiące szykują się (na 80%) dwie imprezy które zorganizuje nasz klub, w jednej na 100% są sponsorzy i super nagrody, druga jest jeszcze do obgadania ale też bedzie super
Cytat:
co da nam rejestracja stowarzyszenia?

- jeśli działamy legalnie jako stowarzyszenie, ewentualny sponsor może nam np. ufundować nagrody jako darowiznę, i może to sobie odliczyć od podatku, wszystko w świetle prawa jest OK
- będziemy mogli (a wkrótce będziemy zmuszeni) np. bez problemu wynająć lotnisko (jak zamkną) na imprezy, bo na razie działając "nielegalnie" nie mamy takich szans
- ogólnie chcąc coś załatwić dla klubu drzwi się bedą dla nas bardziej otwierać niż zamykać
itp..itd...

TAK

Jestem jak najbardziej za Pozdrawiam Was wszystkich .. juz niedlugo wracam z wakacji trzba w koncu odswiezyc swoj samochodzik ;>

Bardzo rzadko wypowiadam się na forum ALE TAKIEJ OKAZJI PRZEPUŚCIĆ PO PROSTU NIE MOGĘ. Ja jestem za legaizacją jak najbardziej. Składka oczywiście musi być bo za coś imprezy organizować trzeba - ale przynajmniej nie będzie mówienia o tym, że budżet nie zebrany (przykład AMK...) Ja byłem,jestem i będę RallyKrakow-iakiem

Ja też jestem za - jak niektórzy z Was wiedzą jestem jednym z załozycieli nieformalnego klubu LADA KLUB POLSKA . Jednak działamy troche inaczej i w skali całego kraju. Nie podejmowałbym sie tam robienia stałych składek i rejestracji klubu bo to raczej nie wypali a doprowadzi do szybkiego rozpadu tego bardzo zywiołowego "pospolitego ruszenia"
Ale KRR to coś innego - mamy jasne cele działania (rajdy) , no i działamy na mniejszym terenie gdzie łatwiej sie zorganizować i wspólnie cos zrobić. Mysle,że w dobie pospolitego dziadostwa i pasma odwoływania wszelkich imprez rajdowych Konrad jest w stanie "ruszyc" towarzystwo do działania i zacząc robic cos sensownego , a przede wszystkom bardziej dostępnego dla wszystkich amatorów rajdów.
mam nadzieję,że moja ładzianka będzie mogła startować (chociażby jako zabytek) na Waszych imprezach
Jestem ZA
Pozdrawiam
Paweł

ja jestem za

słuchajcie pojawił się dosyć poważny problem, wszystko już jest praktycznie dograne (bylibyśmy zrzeszeni w PZMocie i moglibyśmy robić legalnie KJSy z punktami do RII), tylko okazało się że wpis do rejestru sądowego kosztuje 500zł a ja nie jestem w stanie wyłożyć tyle kasy , mamy już uzbierane z imprez 118,30zł i można to wykorzystać , ale szczerze mówiąc w tej sytuacji to nie wiem co robić kurwa mać

Hm, klubowiczów jest 27, barkuje okolo 400 zł, co daje niecałe 15 zł na łeba... Dobrze kombinuję?

Cytat:
2003-09-03 15:57:31, krzychoo pisze:
Hm, klubowiczów jest 27, barkuje okolo 400 zł, co daje niecałe 15 zł na łeba... Dobrze kombinuję?

dobrze kombinujesz tylko...w sumie jest 40 klubowiczów (zapisanych w klubie) a aktywnych doliczyłem się 19, reszta nie daje znaku życia. Biorąc pod uwagę te 19 osób wyszłoby po 21,05zł na głowę- tylko na pewno nie każdy będzie się chciał się zrzucić a ja nikogo nie będe do tego zmuszał.

po prostu szlag mnie trafia, już wszystko praktycznie jest dopięte na ostatni guzik a tu DUPA

Wiesz co, jak dla mnie to zaplacenie jednorazowo 25 zl i tak jest dobrym interesem, bo jezeli rzeczywiscie bedziemy mogli organizowac KJS-y z mozliwoscia zdobycia punktow do R-II, to przeciez wpisowe bedzie duzo nizsze niz w AMK! Jak dla mnie rachunek jest prosty. W kazdym razie na zrzutke z mojej strony mozesz liczyc.

Cytat:
2003-09-03 16:19:50, krzychoo pisze:
W kazdym razie na zrzutke z mojej strony mozesz liczyc.

dzięki, akurat jesteś w gronie osób na które zawsze polegałem . Co do KJSów z mozliwością zdobywania punktów, to pierwszy dopiero będziemy mogli zorganizować w grudniu.