MotoNews.pl
5 Czym przykleic mocowania zderzaka tylnego? (234873/45)

Czym przykleic mocowania zderzaka tylnego?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a wiec tak jak temat
oderwalo sie mocowanie zderzaka razem z okoliczna pianka i teraz czym to przykleic spowrotem?
myslalem o piance do okien ale boje sie ze zwiekszy objetosc i wypchnie istniejacy element.
Pozdrawiam!!!

Próbuj na klej do szyb albo inny klej o konsystencji silikonu, ale nie silikon. Produkty takich firm jak: sikalfex, simson.

Ja sklejałem butaprenem. trzyma już 9 miesięcy. tylko sprawdz na jakimś kawałku, czy się nie wgryza. klek klejowi nie równy. pianka też może być inna.

[ wiadomość edytowana przez: Venom_4x4 dnia 2009-07-16 20:58:06 ]

dzieki chlopaki
pozdrawiam!!!

jakbyś nie był pewien jak sie butaprenem klei, to podpowiem:
smarujesz dość obficie oba klejone elementy, czekasz aż podeschną potem smarujesz jeden jeszcze raz i łączysz. schnie to dość długo. zostaw na dzień.

wiem jak sie butaprenem klei mam czas to sobie to ladnie skleje i poczekam zeby wyschlo
Pozdrawiam!!!

Miałem oba mocowanie wywalone w zderzaku od mk5. Jak się okazało, najlepsza okazała się pianka montażowa do okien. Oberwałem starą piankę która została na uchwycie, tak żeby został tylko ten kawałek metalu. Następnie przyłożyłem go do zderzaka i oblałem pianką montażową. Trzyma jak łysego za włosy

A ja polecam pianke montażową niskoprężną w niewielkim procencie zwieksza swą objetosc.

Ja przekładałem całe mocowanie z wycietą piankę ze zwykłego do zderzaka z RS-a.

Najpiewr guma do szyb(czarna), jak wyschła, wszystkie szczeliny pianką, i do tej pory po lekkim zderzeniu z zsypem na wegiel, pianka nawet nie pekła, guma trzyma jak zła.

też polecam piankę, ale zrobiłęm też patexem jakimś super fixem i też dało radę.

Proszę edytować tytuł wątku na zgodny z regulaminem działu.