Spięcie ,rozładowuje aku jak zlokalizować gdzie jest?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Samochód postoi pare dni i aku zaraz się rozładowuje.Mam nowy aku centra stand. wcześniej miałem boscha i wymieniłem na nowa centre i dalej to samo. Znajomy tłumaczył mi kiedys jak sprawdzic gdzie robi spięcie wyjmując bezpieczniki ale nie pamietam dokładnie.moze ktos się na tym zna i mi podpowie.z góry dzieki.pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: mayday_lub dnia 2009-07-19 13:49:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: mayday_lub dnia 2009-07-19 13:50:26 ]

Samo wyjmowanie bezpieczników może nic nie dać. Ja bym proponował sprawdzić najpierw obwody które są połączone grubymi kablami - alternator, rozrusznik, stacyjka (skrzynka bezpieczników).

W poprzednim Escorcie miałem podobny objaw ale nie zawsze i okazało się, że było zwarcie w alternatorze - powód - mechaniczne uszkodzenie alternatora i w zależności jak się ustawił wirnik zwarcie raz było, raz nie.

Żeby sprawdzić poziom straty energii konieczne jest zastosowanie amperomierza. Odłącz klemę i włącz w szereg amperomierz na wyłączonej stacyjce pokarze ci ile prądu pobiera instalacja.

PRIV

Albo nie

A jakbyś pytał, to może mógłbym pomóc.

a jaki pobór pradu jest dopuszczalny?sprawdze najpierw pobór z centalnym zamkiem i bez i napisze wam.