Corolla E11 - typy wyposażenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć, tak jak pisałem wcześniej chce kupić Corolle E11 i mam do was pytanie dotyczące wyposażenia. Zauważyłem że teoretycznie te same modele mają różne wnętrza, chodzi mi np o panel od wentylacji, raz jest taki Panel 1 a raz taki Panel 2 tak samo z licznikami licznik1, licznik2, licznik3, i jest jeszcze jeden licznik taki jak ma Piotr, że ma dwa wyświetlacze. Chciałem spytać czy po tych szczegółach da się poznać wersje europejską i japońską. Z góry dzięki

[ wiadomość edytowana przez: Romlat dnia 2009-07-19 22:02:59 ]

[ wiadomość edytowana przez: Romlat dnia 2009-07-19 22:03:41 ]

No wlasnie te panele to sie tym roznia ,ze jeden jest Japan a drugi Angol,ale nie mam pojecia ktory jest ktory,bo sie tym nie pasjonuje
Podobnie zegary w jednym po wylaczeniu zaplonu wskazowka paliwowskazu zostaje ,a w drugim opada na zero,i to tez zalezy czy Angol czy Japan,ale tez niewiem jak w ktorym.Trzeci zestaw wskaznikow to juz totalny golas bez obroptomierza przewaznie diesle takie mialy,ale nie jest to regola,raczej 2 razy w zyciu widzialem taki badziew,przewaznie jest tak jak w przypadku 1i2.Nie musze chyba tlumaczyc ze lepiej kupic wersje Japan
Tyle wiem w temacie ,nie za wiele,dlamnie samochod zaczyna byc interesujacy jak sie cos nietypowego zepsuje.

Dzięki za odpowiedz BE, poszukałem, poszperałem i wychodzi na to że jak w panelu środkowym są trzy pokrętła i obok przyciski to jest składana w Japonii, a jak przyciski są nad pokrętłami to angol, tylko zastanawiające jest to Panel
wygląda na to że i wersje angielskie składają w Japonii. Patrząc po ogłoszeniach to Corolli z Japonii jest jakieś 15%, reszta to nasza "rodzima" europejska produkcja.

Witam

Zapraszam do mojej galerii w dziale nasze auta, na poczatku ma fotki calego wnetrza.
Ja mam wersje japonska, angole z tego co widzialem mialy juz zegary z elektronicznymi licznikami przebiegu.
U mnie wskazowka nie opada pokazuje caly czas ilosc paliwa bez wzgledu czy wloze kuczyk czy nie.

No i poza tym sakramentalna zasada czyli numer nadwozia wystarczy poznac 3 pierwsze cyfry czyli JT1........JT jak japonia.

Sa wersje terra, sol ja mam wersje terra ale na rynek zachodnioeuropejski, wlochy czyli oprocz zderzakow, lusterek,klamek ktore sa w wersji sol w koorze nadwozia mam takie same wyposazenie jak u nas sol czyli pelna elektryka, szyb, lusterka, podgrzewane lusterka, klimatyzacja, swiatla reg. elektr.
Chyba dodatkowo wer. sol miala srebrny grill ale tym nie ma co sie sugerowac bo duzo rozbitkow ma taki zeby ladnie wygladał

Poza tym strona :
http://www.toyodiy.com/parts/
I wszystko ci wyjdzie co na jaki rynek i kiedy produkcja.

I jeszcze jedna rzecz w japonskich nie byle jeszcze czesci oznaczonych jako BOSCH byly tylko japonskie domki wszechobecne.