| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2009-07-20 17:39:53
Z tego co dobrze pamiętam to nawet o 1 mniej czyli 3 . dwie na dole i 1 na górze uwarzaj bo łatwo ułamać przy wyjmowaniu górne mocowanie ![]() |
marros Avensis suwałki | 2009-07-22 07:47:11 Witam.
Wszystko sprawnie poszło - oczywiście dzięki podpowiedziom, ale pojawił sie jeden problem. Stara żaróweczka jest w zielonkawej otulinie a ja mam zwykłą "jasną" żaróweczkę i świeci zwykłym ostrym jasnym światłem - no i kiszka . Może można dokupić taką otulinę lub żaróweczkę a może ktoś ma na to inny patent?
Pozdrowienia. |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2009-07-22 13:14:46
"Otulinę" mozna (przynajmniej w mojej okolicy) dokupic w sklepie elektronicznym, z tym ze u mnie nawet pomimo 'kondonika' i tak swieci to troche za mocno. Mozesz próbować kupić jakiś ciemny kolor gumki. Ewentualnie zostaje ASO, ale tam taka zaroweczka kosztuje dość drogo. |
pimpa111 ->Toyota Parking Only<- Corolla E9 GL Liftback Pruszcz Gdański | 2009-07-22 15:03:46 O ile się nie mylę wchodzą tam żaróweczki W5W. Możesz poszukać na allegro zamiennika diodowego w kolorze zielonym i wymienić. Będziasz miał spokój z podświetleniem licznika do końca życia Twojej Avensis ![]() |
pimpa111 ->Toyota Parking Only<- Corolla E9 GL Liftback Pruszcz Gdański | 2009-07-22 15:04:36 O ile się nie mylę wchodzą tam żaróweczki W5W. Możesz poszukać na allegro zamiennika diodowego w kolorze zielonym i wymienić. Będziasz miał spokój z podświetleniem licznika do końca życia Twojej Avensis ![]() |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-07-22 21:38:55 Kondonik należy ściągnąć ze starej żarówki i założyć na nową.
Jeżeli przy tej operacji guma pęknie należy zanabyć takową drogą kupna w ASO. Cena nie powala. Taniej wychodzi zwykła żarówka + kondonik z ASO niż komplet z ASO.
Ale w ogóle to są śmieszne kwoty rzędu 4-5 PLN za kondonik więc czy opłaca się kombinować ?? Pozdro. |