Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Bertone Opel Astra Cabrio Be ... Płońsk | 2003-08-22 15:15:31 Miałem podobny przypadek i była walnięta sonda lambda. Może też być uszkodzony przepływomierz powietrza.
Pozdrawiam |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-08-22 18:02:36 A w tej asterce maszli gaz czy może pozostałeś przy benzynce. U mnie bowiem zaczęła się zapalać po założeniu gazu i tylko podczas jazdy na benzynie, podobno to normalne, jak powiedziano mi w pewnym warsztacie? |
krybuj Raciborz | 2003-08-22 22:16:56 Dziekuje wszystkim za odpowiedz. Pomotam cos z ta sonda i przeplywomierzem. Napisze co bylo. THNX |
krybuj Raciborz | 2003-08-22 22:35:18 Co w takim razie radzicie? Sonda lambda? |
![]() DamianSz Forumowicz OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2003-08-23 09:19:15 Jak byś miał walniętą sondę to silnik powinien więcej palić a z rury wydechowej powinien wylatywac dym, poprostu auto powinno kopcić, nierówna praca na wolnych obrotach to podstawowe objawy uszkodzonej sondy. |
Zielu Pełnoprawny Klubowicz ex Viki A / ex Senat ... Łódż | 2003-08-23 17:49:10 Zmieniłem swojego rekorda na vektre około miesiąca temu i jeszcze jej nie wyczułem , ale od kąd założyłem gaz to podczas dłuższej jazdy zapala sie ta kontrolka na kilka sekund ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-08-23 17:51:28 U mnie właśnie wystepuje to samo na benzynie kontrolka świeci po oczach, na gazie spokój. Nie wiem jak wy ale ja już to zaakceptowałem jako normalkę. Choć miałem okres kiedy paliła się też na gazie, ale to było minęło i odpukać nie ma jej, uffff. |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-12-21 10:25:27 to chyba pech
akurat przed swiętami jechalem dzis rano nagle zaczeła mi sie żarzyc i delikatnie mrugać kontrolka check engine nigdy wczesniej takiego czegos nie miałem to samo dzieje sie na gazie i na benzynie-gaz mam od wrzesnia i było dobrze potem kontrolka zaczeła sie swiecic non stop pojechałem do domu po kase i na serwis jade,kontrolka zgasła,i po kminucie znów sie zapaliła w serwisie powiedzieli ze jak cos to jutro,pojechałem do innego zakładu,powiedzieli ze w czwartek. to ja znów do domu,na internet i chciałem sam zczytac kod błędu łączylem drucikiem piny,tak jak na schematach i nic nie mrygał check tylko się ciagle świecił co to moze byc? silnik pracuje normalnie i na gazie i na benzynie, na benzynie delikatnie falują obroty p.s przypomniało mi sie jeszcze cos otóz jak włączam zapłon,testuja się kontrolki,to po chwili włączają mi sie oba wentylatory na chłodnicach. wyłączam zapłon,wyjmuje kluczyk,wentylatory dalej chodzą,wyłączają sie po ok minucie-półtorej. silnik nie był zbyt gorący,zdąrzył troche ostygnąc. nadmieniam,iz wczesniej nie było czegos takiego,nic sie samoczynnie nie włączało. [ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2004-12-21 10:36:43 ] |
CHAOSseba RegionAdmin SUBARU WRX Hawk i Ou ... Kluczbork / Duisburg | 2004-12-21 20:30:46 ja mialem cos podobnego gdy walnol mi katalizator-silnik zaczol chpdzic w trybie awaryjnym tylko do 40km/h po podlaczeniu komputera do kostki servisowej pokazalo sie 5 usterek ,jak sie okazalo wina ukladu wydechowego( wymiana kolektora ,kat.,1 i 2 tlumik)120 eur ![]() |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-12-21 21:54:55 narazie zgasło
nie wiem jakim cudem,ale zgasło mimo to w czwartek pojadę na komputer 30 zl zapłacę i moze bede wiedział co się dzieje. |
![]() Gajowy Forumowicz OPEL ASTRA II Warszawa | 2004-12-21 22:12:18
Najlepiej jak podjedziesz gdzieś gdzie Ci podepną komputer i wtedy będziesz wiedział, co dolega. ![]() |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-12-27 15:33:39 w świeta zrobiłem ponad 300 km
lampka się świeci dziś pojechałem na komputer wyskoczył błąd 0650 "lampka kontrolna silnika" gośc powiedzial,ze widocznie kabelek od lampki gdzies przetarty albo przerwany i się świeci kontrolka wiecie może gdzie znaleźc schemat elektryczny do astry II,żeby wiedzieć dokładnie którędy idzie ten kabel? wiem,ze jest urządzenie które pokazuje przerwę w kablu,ale do kabli sieciowych czy jest cos takiego do kabli elektrycznych? chyba czeka mnie wizyta u elektryka ![]() |
![]() zbiggniew ASTRA II KOMBI Chorzów | 2004-12-27 17:19:09 Sprawdz rzecz banalna ,mianowice w opelkach ludia swirowac immobilajzery i wtedy tez bedzie sie zapalac kontrolka , sproboj drugim kluczykiem odpalac bryczke. ![]() |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-12-27 18:38:04 To ja mam immobilizer?
|
![]() Artur7 Forumowicz ford Szczecin | 2005-01-01 10:58:22 Ostatnio miałem podobny problem,- jechałem na trasie ok 130h i w pewnym momencie silnik przestał przyśpieszać ,(zapaliła się wtedy kontrolka) tak jakby silnik przeszedł na jakiś tryb awaryjny. Po zatrzymaniu się i ponownym ruszeniu kompletny muł na jałowym i każdym biegu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Gajowy Forumowicz OPEL ASTRA II Warszawa | 2005-01-01 19:31:47
Pewnie, że masz a kluczyku masz zakodowaną do niego pastylkę i jak ją wyjmiesz to nie pojedziesz. |
![]() Gajowy Forumowicz OPEL ASTRA II Warszawa | 2005-01-01 19:37:28
Miałeś jakiś chwilowy błąd, który komputer widział do momentu wyłączenia zapłonu a po ponownym uruchomieniu silnika on nie wystąpił, ale komputer na pewno go zapamiętał i po podłączeniu kompa będziesz mógł sprawdzić, o co chodziło |