Zegary z ME do MRa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak sie zastanawiam, jak to by bylo gdyby przelozyc zegary okragle z 125p ME do poczciwego MRa... Kombinowal ktoz z Was cos takiego? Da sie to zrobic? Czy sa jakies przeszkody z punktu widzenia instalacji elektrycznej? Bo wiem ze mocowanie srubkami jest takie samo. Co z obrotomierzem - czy wystarzy podlaczyc kable od tego kwadratowego co siedzi kolo radia? Ile kosztuja takie zeary na szrocie w dosc dobrym stanie?

z tego co pamiętam nie ma zadnego problemu,a obrotek(kabelki)należy podpiąć z tego kwadratowego. szkoda że nie wcześniej bo moje już na złomie są ale raczej niedrogie może coś około 20-30zł

na złomie 60 gr /kg a na szrocie 10-15zł

nie ma zadnej przeszkody, ja takze mialem takie zmiany szczerze polecam bo okragle prezentuja sie o wiele lepiej

zgadzam się. ja mam okragłe i są śliczne. zamierzam w nie wstawić niebieskie diody według opisu który jest na naszej stronie.

koles na szrocie u ktorego probowalem kupic zegary (ale nie mial) mowil ze trzeba sporo zmieniac w instalacji bo w okraglych jest wiecej kontrolek a poza tym mowi ze te zegary kosztuja ok 80 zl ale bede szukal dalej (i taniej!) a przekladanie kabli mi nie straszne ))

moze pomysle o sprzedazy moich. Bo wole sobie załozyc z łady...
Ale nie wiem kiedy sie namyśle
i z tego co ja przymierzalem to bedzie troche kombinacji w kabelkach.

W twoim fiacie (rocznik 80) trzeba będzie dodatkowo wstawic czujnik paliwa (w baku) z poloneza, inaczej będzie ci pokazywal na odwrót.