MotoNews.pl

[126p]inny aparat zapłonowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
być może odkopuję lub nie ale:
czy da się dać do 650 aparat zapłonowy z innego auta np.skody favorit albo coś?w skodzie chodzi mi o elektroniczny zapłon i przyśpieszacz da rade?

ps.jak macie pomysł na jakiś aparat to pisać

2 cylindry a 4 cylindry to różnica chyba że pozbył bys sie 2 krzywek na wałku aparatu. Poszukaj dobrze szukajką juz był taki jeden co z łądy wsadził aparat do malucha.

ale po kiego grzyba tak kombinowac jak mozesz zalozyc elektroniczny z eleganta i po problemie...

Cytat:
2009-08-08 09:28:01, Poochaty pisze:
ale po kiego grzyba tak kombinowac jak mozesz zalozyc elektroniczny z eleganta i po problemie...

niby można,ale mi chodzi też o taki"inny" wygląd silnika

Cytat:
2009-08-08 07:18:03, Piotrek42gv pisze:
2 cylindry a 4 cylindry to różnica chyba że pozbył bys sie 2 krzywek na wałku aparatu. Poszukaj dobrze szukajką juz był taki jeden co z łądy wsadził aparat do malucha.

piotrek dobrze mówisz,tylko jest jakaś różnica skoro tam nie ma przerywacza tylko cewka?

Cytat:
2009-08-08 17:11:30, Marceli650 pisze:

to druknij cyfrowo folie i wyklej sobie komorę np z f1. bedzie git.

Cytat:
2009-08-08 09:28:01, Poochaty pisze:

pozatym z eleganta to by było za łatwo zrobić

hmmm.. nie mam pojęcia jak dalej rbc wiem tylko że jak bedziesz miał zła cewke to spalisz aparat przynajmniej ja tak miałem

Cytat:

rozłożyłeś mnie teraz na łopaty...chcesz inny wygląd silnika to wsadź inny silnik...doswiadczenie mnie nauczyło, że jeśli coś działa, to się tego nie zmienia. po co kombinować?wyrzucisz pieniądze w błoto i tyle z tego.

Widzę, że kolega Marceli chce "wyważać otwarte drzwi". Do 126p najlepszym aparatem jest brak aparatu..., chodzi mi o Nanoplexa.
Zakładanie do tego silnika aparatów zapłonowych z innych silników
(4-ro cylindrowych) spowoduje pogorszenie pracy silnika z powodu innej charakterystyki regulatora odśrodkowego (i podciśnieniowego). Jeśli chodzi Ci o inny wygląd silnika, to proponuję założyć jakąś atrapę aparatu zapłonowego z innego silnika..., a Nanoplexa ukryć...

z regulacją odśrodkową nie ma problemu,poniewarz w aparacie favorit siedzi cewka indukcyjna

Przyspieszacz? Pokmiń sobie z tym od BISa, mogę Ci oddać, bo mam jeden z pękniętą obudową na zbyciu, przełożysz sobie czy coś i jak jesteś zdolny to będzie działać

dobra trollom mówimy nie!!
jak coś to priv bo temat zamykam, uzasadnienie:
zaśmiecanie i niepotrzebne dłubanie w gównie.