Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2009-08-10 00:23:21 Mnie az tak bardzo nie przeszkadzaja swiatla stopu u innych, ale co prawda - ledy potrafia byc wnerwiajace maksymalnie jak wala po galach. Moje (i nasze) w łamagach sa zwykle - jasne, ale nikt nie powie ze oslepiaja. W nowych samochodach niestety teraz jest moda ze jak nie led to ble... i to jest bolaczka - trzeba poczekac az troche sie szybki przybrudza w nich albo...
albo podejsc, wybic, sprawa zalatwiona... ![]() Wiem, wiem... znowu jestem narabany i niekonwencjonalnie podchodze do tematu ![]() ![]() ps. Jak to było? Ty mi dasz ciepła, a ja Ci dam d...? ![]() |
![]() zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2009-08-10 07:06:23 Podczas dnia to nie jest problem, jeśli jednak postoisz w cieniu lub wieczorem za takim gościem nieco dłużej......sam zobaczysz |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2009-08-10 12:28:22 Jest jeszcze trzecia możliwość, dająca namiastkę jazdy manualem.
Tzw. ręczny. |
![]() Mr_Brayan LOB MEMBER MV6+LPG/CBR900RR Płozy/Szczytno | 2009-08-10 13:20:27 Tragedia poprostu... było od razu strzelac do gnoja że hamulca nie pusza ![]() |
![]() Behi DEADSOUL Ogień z d... Poznan | 2009-08-21 17:50:59 na N nie ma smarowania - służy tylko do przełączenia z D na R i nie powinno się załączać do innych celów. |
![]() macior13 LOB SYMPATYK Opel Omega Wrocław | 2009-08-21 23:52:35
he he dokładnie. Nikt nie zmienia na N .... z lenistwa... tak jak ja w aucie żony ![]() |
![]() Behi DEADSOUL Ogień z d... Poznan | 2009-08-22 21:09:43
po to aby przy zmianie z D na R i odwrotnie był czas na wyrównanie ciśnień w skrzyni i tylko po to. Do przepychania tylko w wypadku awaryjnym i to do kilkudziesięciu kilometrów maks - właśnie ze względu na brak smarowania. |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2009-08-23 23:42:58
No to popatrz bo zaden automat z jakim mialem stycznosc nie slyszal o tym co usilnie wmawiasz i przez to sie nie popsol.No to powiedz mi czym sie rozni P od N.I jednak widze ze sypiesz specjalistycznymi pojeciami a dalej nie znasz budowy i dzialania skrzyni.Wiec przyjmij do wiadomosci ze jesli tylko silnik pracuje to skrzynia ma pompowany olej a wiec i smarowanie I zadne teorie o tym ze na jakims ustawieniu tegoz zjawiska nie ma jest bredzeniem i wola o pomste do senatorium.Ty pomyliles informacje odnosnie holowania zgaszonego auta ktore musi byc bezwzglednie na N (dlatego pytam o roznice miedzy P) holowane z predkosciami w okolicach max 50 i max 50 km odleglosci w dodatku niektorych skrzyn nie wolno wcale nawet o km.powracajac do tych co mozna skoro wolno z takimi a innymi warunkami holowac i nic im sie nie dzieje to co ma sie im stac gdy pracuje silnik i maja smarowanie??bo pompa oleju pracuje?? |
![]() Behi DEADSOUL Ogień z d... Poznan | 2009-08-24 08:31:01
Może zamiast sypać oszczerstwami w moim kierunku powiesz coś sensownego? W pozycji zarówno N jak i P, bo wiesz czym się różnią zapewne skoro twierdzisz że ja mogę nie wiedzieć, ciśnienia smarowania prawie nie ma - zdajesz sobie z tego sprawę? Wiesz że tarcze sprzęgła niepotrzebnie pracują? Zasada jest prosta - odpalasz silnik, wyrzucasz N czy P - tyle - kolejny raz użyjesz po zakończeniu jazdy. |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2009-08-24 23:20:21 Kolego gubisz sie w zeznaniach i joz ci mowie dlaczego.Twoj jeden z argumentow to to ze tarcze sprzegla niepotrzebnie pracuja(pytanie co masz na mysli mowiac pracuja,bo jesli stan wysprzeglenia to nie jest to stan pracy a jesli zasprzeglenia to niewiem jakim cudem skoro potrzeba do tego silownika hydraulicznego(tak zalacza sie pakiet sprzeglowy w automacie)a ty twierdzisz ze niema cisnienia oleju Magia?no ale idac dalej tym tokiem to powiedz jak to sie ma do stanu faktycznego gdzie np w omedze masz 5 pakietow sprzegiel i niema tak ze albo wszystkie sa zaprzeglone albo zaden z nich.Uzyskanie przelozenia realizowane jest kombinacja zasprzeglenia jednych i wysprzeglenia drugich WIEC KTORE KIEDY SIE NISZCZA??
No ale sprowokowany twoim zadaniem dowodow podlaczylem kompa i zrobilem dowody braku cisnienia w skrzyni . Brak cienienia na N Brak cienienia po zalczaeniu D Ten sam brak cienienia na D po 2 sekundach pozniej [ wiadomość edytowana przez: SENATOR dnia 2009-08-24 23:35:52 ] |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2009-08-24 23:27:21 chłopaki, luzzz, po 3 browarach świat jest przyjemniejszy ![]() jeden spec od naprawy skrzyń aftomiatycznych opierd... mnie ostro za machanie biegałką na światłach i potem startowanie z N na D bez hebla. Tłumaczył z pół godziny dlaczego skrzynka (GM) szybciej mi się skończy jak nie przestanę. nie pamiętam o co mu chodziło, gadał z sensem by tak nie robić więc przestałem ![]() |
![]() zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2009-08-26 09:04:34 Poczytałem tutaj: aftomaty i nie ma jednoznacznych wniosków, że to jakaś tragedia postój na N. Nie mniej jednak, szczególnie wieczorem na światłach enkuje.
Pozdro |