Duże spalanie i brak mocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Jest to pierwszy mój post wiec chciałbym się z wszystkimi serdecznie przywitać. Niedawno kupiłem Meganke 1.4e z 97r. była już zagazowana. W sumie nie znam się na gazie bo jest to mój pierwszy samochód z podtlenkiem LPG a w sumie 2 w życiu. Ostatnio jechałem w trasie (do pokonania 200Km) stwierdziłem że spokojnie powinno mi starczyć 25L no i się trochę zdziwiłem gdy przy 190 gazu brakło trochę dużo to spala. Poza tym auto jest strasznie mulaste max co udało mi się osiągnąć to 120 po prostej (4 osoby namiot 2 śpiwory i zgrzewka piwa). I nie wiem czy udać się na regulacje czy co kolega powiedział mi że może trzeba przeczyścić filterek i spuścić parafinę (trochę mnie ta parafina zdziwiła bo to chyba do świeczek się używa a nie do gazu) kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. A jakie są wasze sugestie czy mam jechać do gazownika czy jakoś domowym sposobem da się to autko wyleczyć? Z góry dziękuje

gdzie tam pomieszałeś podtlenek z lpg? ale jaką masz instalację. nazwa sterownika i reduktor gazowy

"podtlenek LPG" to taka potoczna nazwa instalacji gazu, a z tymi danymi to gdzie to szukać i jak to patrzeć bo oprócz papierów na butle nic do tego nie mam a w samochodzie to nie bardzo sie orientuje gdzie te elementy są i jak wyglądaja

napewno bedzie nazwa na reduktorze gazowym i na elektronice. może jakliś inny kolega pomorze co ma gaz w samochodzie odczytać te dane.

Auto będę miał dopiero koło 18 jak będzie to pooglądam to wszytko i w miarę możliwości napisze te dane.