MotoNews.pl

Stosunek jakość - cena.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie tak jak w tytule dotyczące głośników Magnat Edition 216 czy ktoś je posiada i wie jak grają.Głównie chodzi mi o to aby nie przepłacać i do za słabego sprzętu nie dawać za mocnych głośników Helix albo Hertza. Radio to Pioneer DEH P6400 a wzmacniacz Jackson Fox 550 4 kanały niby 1000w (nigdzie nie moge znaleść do niego info są inne modele tylko na ebay.de)

[ wiadomość edytowana przez: mc211 dnia 2009-08-11 13:50:50 ]

[ wiadomość edytowana przez: mc211 dnia 2009-08-11 14:00:11 ]

Głośniki powinny mieć 2 razy większą moc od radia aby grały czysto na pełnej mocy. Radziłbym dołożyć 100zł i kupić coś lepszego chociaż te głośniki też nie są złe ale jeśli komuś zależy na jakości to nie polecam.

Skąd ta teoria że głośniki muszą być 2 razy mocniejsze od radia żeby dobrze zagrały ?

Kolego mi tez wszyscy odradzali zakup glosnikow (moje za 100pln, Magnat Edition 162), a ja kupilem i jestem bardzo zadowolony i to przy marnym radiu. Zalezy co kto oczekuje

PS: Kazdy pisze "poczekaj i doloz X zlotych" - to najprostsza sprawa wydac kase, sztuka jest wydac i byc zadowolonym z tego ile sie wydalo i co sie ma, osiagnac kompromis

Ja w Essie miałem głośniki Magnata 6x9 w półce i bas miały naprawdę niezły. W sumie niezły stosunek cena/jakość.

Ano przede wszystkim zależy to od tego kto czego oczekuje dla jednego audio bez wzmacniacza to gra wystarczająco a dla drugiego wzmacniacz to podstawa.