Moja Bestia i ja dziękujemy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kartosowi, gdyż dzięki jego światłej radzie i mądrej podpowiedzi uporałem się z problemem cieknącego na skutek pęknięcia, poliamidowego króćca chłodnicy. Naprawa trwała 3 gpdziny
z czego większość czasu zajęlo czekanie na ostygnięcie silnika, demontaż, montaż chłodnicy oraz sprawdzenie na samochodzie efektow naprawy.
Kartos, jesteś WIELKI.
Janusz

Tez mam podobny problem tak wiec moze podasz jakis odnosnik gdzie jest rada na ten ból.Pozdr

Chłodnica po wyjęciu została pospawana strumieniem gorącego powietrza w warsztacie w okolicach wawy. Namiar podał mi Kartos, gdyby nie to, musialbym pewnie bulić za nową chlodnicę.
Poszukaj u siebie warsztatu, który spawa zderzaki, spojlery itp, wtedy wystarczy jeśli wyjmiesz chłodnicę i im ja dostarczysz.
Pzdr, Janusz

Miałem to samo. Ciekło z króćca na dole chłodnicy.
Wystarczyło tylko odchylić chłodnicę, aby można było dojść palnikiem do spawania tworzyw. Dzięki temu nie była ruszana klima. Koszt 130 czas ok 3h. Trzyma już miesiąc.

Janusz, wzruszenie odjęło mi.... klawiaturę. Za mała to sprawa na tak wielkie dziękowanie. Mogłem pomóc tylko dlatego, że sam wcześniej miałem podobny problem.

Chłopaki (i dziewczyny, jeśli ktoś się poczuwa ), przesłanie jest takie:
Jeśli masz wyciek z "plastikowej" części chłodnicy, wyciągaj ją i wal do najbliższego zakładu naprawiającego zderzaki.

Mogę zarekomendować jeden w Zielonce. To mój sąsiad więc przy okazji zapraszam na kawę.

paweldm: Jestem pod wrażeniem ceny usługi. Ja zapłaciłem po znajomości 10 zł, a klient z ulicy zapłaciłby max 20-50. Za co skasowali od Ciebie aż 130? Może miałeś TAAAKĄ dziurę..? A może dlatego, że spwali w aucie, bez wyjmowania chłodnicy?

Napewno musieli chociaż trochę podnieść ją do góry, bo inaczej nie dostali by się do tego miejsca. Pęknięty był dolny króciec od strony błotnika,z a tam idzie obok blacha.
Ale dziękuje za informację ile taka usługa powinna kosztować.
Pozdrawiam.