MotoNews.pl

NAPEŁNIANIE,ODGRZYBIANIE,NAPRAWA KLIMATYZACJI- GDAŃSK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM KLUBOWICZÓW I NIE TYLKO MAM PROMOJCE DLA WAS ))
PO PODSTAWIENIU MIN 3 AUTEK CENA ZA OBSŁUGE KLIMY CZYLI: ODGRZYBIENIE SPRAWDZENIE SZCZELNOSCI I EWENTUALNE DOBICIE BEDZIE KOSZTOWAŁO 150 ZŁ OD SZTUKI
ADRES FIRMY:
"BAREL"
GDAŃSK UL LITEWSKA 16
TEL. 601 651 708

A ze tak sie wtracę...Jesli można.
- Jakie typu jest te odgrzybianie ?
- W jaki sposób sprawdzenie szczelności ?
- i co do dobicia to tez chyba sa jakies granice jak komus brakuje 700 gram czynnika to tez zalicza sie do dobicia ? i czy razem z contrastem ??

Cytat:
2009-08-16 19:24:38, homer171 pisze:
A ze tak sie wtracę...Jesli można. - Jakie typu jest te odgrzybianie ? - W jaki sposób sprawdzenie szczelności ? - i co do dobicia to tez chyba sa jakies granice jak komus brakuje 700 gram czynnika to tez zalicza sie do dobicia ? i czy razem z contrastem ??

Ja pracowałem na stacji boscha.
Typowa stacja klimatyzacji robi zazwyczaj z automata jeden cykl.
wyglada to tak ze jest ksiązka kodów odpowiednich dla auta.
Wpisujesz tryb automatyczny i podajesz kod a maszyna robi swoje:
1. odessanie czynnika i oleju
2 wytworzenie podciśnienia
3. pomiar szczelnosci (utrata podciśnienia w czasie)
4. nabicie czynnika i oleju

Oczywiscie każdą z tych operacji mozna wykonać osobno.
Tylko nie wiem jak mozna oszacować ilosć czynnika w ukąłdzie najpier go nie odsysając

Brayan sam napisales ze odsysa czynnik i olej, jak tego nie zrobisz, to sie nie da.

odgrzybianie skuteczne to tylko już chyba ozon.
sprawdzanie szczelności automatem nie wykryje nieszczelności gdy R134 trafia z układu do atmosfery wolniej niż w 100 godzin.

w południowej wielkopolsce stawki są znacząco niższe za takie usługi.
jak coś to priv

Cytat:
2009-08-16 21:38:30, Mr_Brayan pisze:
Ja pracowałem na stacji boscha. Typowa stacja klimatyzacji robi zazwyczaj z automata jeden cykl. wyglada to tak ze jest ksiązka kodów odpowiednich dla auta. Wpisujesz tryb automatyczny i podajesz kod a maszyna robi swoje: 1. odessanie czynnika i oleju 2 wytworzenie podciśnienia 3. pomiar szczelnosci (utrata podciśnienia w czasie) 4. nabicie czynnika i oleju Oczywiscie każdą z tych operacji mozna wykonać osobno. Tylko nie wiem jak mozna oszacować ilosć czynnika w ukąłdzie najpier go nie odsysając

Ja znam temat bo moja firma tym tez handluje. Tylko chciałem własnie usłyszeć od człowieka ktory proponuje te usługi.
Same odgrzybianie ozonowe nie mało kosztuje. A sprawdzenie przez maszyne szczelności to wlasnie tak jak napisałes mozna o kant tyłka obić. Jesli bardzo mocno nie ucieka czynnik. Czasami trzeba inne sposóby zastosować zeby znaleść nieszczelność ale fachowcy powinni wiedziec jakie to są.

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2009-08-17 00:28:15 ]

No to wszyscy znają temat a ja tutaj poematy pisze

Sprawdzenie szczelność odbywa sie na dwa sposoby:
1- Sprawdzamy wyciek czynnka specjalna lampą
2- Po oczyszczeniu układy zostaje wprowadzony Azot pod cisnieniem i preparatem do wykrywania mieszczelnosci jest lokalizowana usterka

U mnie komplet z odgrzybianiem ozonowym to koszt 150 zł narazie w promocji w tym roku, potem będzie droższe o 30 zł za całość, a różnica w ilości czynnika to jest nic bo kilogram gazu kosztuje 26 zł więc różnice są nie wielki i nie bierze się ich pod uwagę, poprostu na jednym zarobi się więcej a na drugim mniej.