Chomologacja 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chlopaki! szukam karty chomologacyjnej dla N-grupowego malczaka. mam zamiar do wakacji nastepnego roku zbudowac cosik takiego i zaczac sie udzielac w wyscigach gorskich. gdzie moge zdobyc taka karte? HELP

O ile pamiętam, to karta homologacyjna malca i innych aut powstaje na przepisach FIA w gr.A, potem mozna budować N-kę, było cos na ten temat w jednym z WRC, ale niepamiętam w którym nr.Chyba najlepiej udać się do PZMotu i tam sie dowiadywać co i jak
Czy opłaca sie startować N gr. kaszlem??toż to prawie seria!!!!!
Nielepiej w gr A czy H czy HR??

[ wiadomość edytowana przez: Smoczek dnia 2003-08-23 22:22:41 ]

Cytat:
Nielepiej w gr A czy H czy HR??

maluch może tylko w HR.. a tam musi spełniać wymagania A lub N-grupy.. - tak pisze w regulaminie (pzm)

ktoś tu kiedyś pisał (Yanninya??), że N-grupa chojnackiego miała coś 17 sec do setki, więc nie taka seria tyle, że zrobienie takiego silnika jest chyba droższe niż a-grupy..

Cytat:
zrobienie takiego silnika jest chyba droższe niż a-grupy

tu sie nie zgodze. jak policzylem calkowity koszt zrobienia N-grupowego kaszla powinien sie zamknac w max 4000zl (wliczajac kombinezon z atestem i taki sam kask). co do A-grupowego to w sumie koszt bylby podobny (przy odpowiednich kontaktach), tylko ze ja wole zaczac od czegos slabego, a jak poczuje ze brak mi mocy to wtedy zrobie A-grupe, a z czasem B-grupe bo tez mozna bo maluch mial chomologacje w grupie B rowniez (juz widze tego 70-konnego potwora ).

dzieki za wszelka pomoc i goraco zapraszam do budowy rajdowek i startu w wyscigach gorskich. trzeba rozbujac klase HR, a przeciez jest to dla nas - mlodych kierowcow idealna sprawa. koszt w miare niewielki (da sie na poczatek za wlasna kase wystartowac w kilku eliominacjach), a jak sie znajdzie sponsor... postrofka

ciut sie nie zrozumieliśmy...
chodziło mi o koszt zrobienia mocnego N-kowego malucha u np. Chojnackiego... jak wsadzisz serię, to rzeczywiście będzie tanio

widynek pamietaj ze N-ka to za mocna w cale nie jest, ale te 26 KM to sie da wycisnac. co do chojnackiego to jezeli masz z nim blizszy kontakt to zapytaj go o p.Waldemara Małeckiego (czyli o mojego starego ktory bedzie mi pomagal przy kaszlu). oni obaj budowali N-grupowe kaszle i dochodzilo do nich do swego rodzaju rywalizacji.
dobra dosc tych przechwalek - wracam do tematu
nawet takiego kaszla jak p. Chojnacki da sie tanio zrobic. trzeba tylko troche znajomosci i wlasnego zaangazowania i za jakies 1500zl (liczac z klatka robiona na zamowienie z atestami) jest piekny lsniacy N-grupowy kaszel.

właśnie coś mi się kojarzyło, że ktoś tu miał ojca tunera!!! (przypomniało mi się, jak napisałeś o B grupie 70 KM - kiedyś też napisałeś dokładnie to sformułowanie). to diametralnie zmienia koszt całej zabawy gratulacje