Gładka pupcia :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z Was przerabiał temat gładkiej klapy w sedanie A ? Za kilka dni będę malował zderzaki i klapę, więc za jednym zamachem można by zafundować Bestii gładki tyłeczek. Widziałem sporo zdjęć gładkich caravanków, ale sedanów jak na lekarstwo i ciekaw jestem jak to się będzie prezentować. Może macie jakieś fotki tak przerobionych Bestii (sedanów)?

Darg poszperaj w fotkach na stronie głównej a znajdziesz napewno.

Totr no właśnie to jedno zdjęcie Omy Gelczasa to to "na lekarstwo", chcę więcej Zastanawiam się teraz, jak w miarę estetycznie zainstalować tabliczkę rej. na zderzaku, macie jakieś ciekawe pomysły?

Darq obejrzyj zdjecia Omy Młodego. Dopasowac tablice to ptyszcz, ale trzeba jeszcze zamontowac światło coby panowie policjantowie nie musieli dla Ciebie bloczka wyciagac
Ps. domontowac swiatlo tez nie problem.

a od gladkiej klapy bestii przybywa 7KM wyczytalem w jakims flagowym czasopismie
pozdro

Chodzą plotki, że jak się dobrze zrobi, to można i 8,5 KM zyskać

A na poważnie, to zdaję sobie sprawę, że światełko jest potrzebne. Zastanawiam się jeszcze, czy demontować hak i dać blaszkę na środek. Czy nie ma przypadkiem jakiegoś głupiego przepisu zabraniającego umieszczania blachy niecentralnie? (chociaż ciężarówki i autobusy tak mają, ale kto wie...). Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to jutro zaczynam walkę o nowy image Bestii

najlepiej zrób wnękę na tablicę rej. i wtedy nie ma problemu z niczym. nie istotne gdzie masz tablicę , ważne że z tyłu.

mam jedno pytanie dotyczace posrednio gladkiego zadka. mianowicie po zamontowaniu silownika elektrycznego do otwierania klapy efekt bedzie taki (przynajmniej u mnie), ze po uruchomieniu tegoz silownika klapa otworzy sie z impetem i zatrzyma dopiero przy szybie nadwyrezajac przy tym badzo mocno zawiasy...
jest jakis trick zmniejszajacy sile podnoszenia klapy?
chodzi mi o to, zeby po otwarciu podniosla sie jakies dwa centymetry, a dalej juz sobie poradze...

hm, z tego co pamietam to w w poprzedniej omie (sedanie wlasnie) mialem takie gumowe(?) kostki ktore ograniczaly otwarcie klapy tak zeby nie walila w szybe... ew sprezyny zdemontuj

KIELKAC nic sie nie martw,nic takiego się nie będzie działo.
Po zaspawaniu wnęki i nałożeniu szpachli nie wyrywa jej do góry z takim inpetem.U mnie unosiła się zaledwie 5cm od zderzaka po odpaleniu siłownika
i dla przypomnienia pupcia mojej poprzedniej omy

dzieki, ale ja chce byc trendy i zrobic cos takiego. fakt, ze nie pomyslalem wczesniej o zwiekszonej masie, ale to juz bedziemy w takim razie stroic po zabiegu...

To żeby to było naprawde ładnie to należało by zrobić całą nową prostokątną wnęke z ostrymi krawedziami takimi jak ta w tym GSIe u góry.Bo on ma tylko zaspawany zamek i dziury po rączce i wspawany pasek blachy od góry.

tu cos znalazłem
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=57974711

tu cos znalazłem
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=57974711

Kiedys fantazjowalem z fotka mojej bestii,tak to wyglada...

zerknijcie na moją byłą bestyjke w moim profilu

Młody dej spokój. to już historia

Ludzie!!

Od gładkiej klapy 7 km przybywa.

Od naklejki turbo przybędzie ci 100 koni pod maską odrazu.
A jak nakleisz naklejkę Remus Racing jak mój sąsiad na Fiata Sienę to masz juz 1000 koni pod maską i pojedziesz 500 km/h.

A teraz poważnie.

Weźcie się lepiej za modyfikacje mechaniczne a nie robicie z samochodów choinki jak na boże narodzenie.
Podoklejają dokładek, spojlerków, naklejek i szpachlów ponakłądają a się okazuje że pod maską jakieś tam 1,3 albo 1,4 że o 2.0 juz nie wspomnę.
A można te kasę wydac na przeróbki mechanicze.

No chyba że ktoś ma samochód tylko po to aby patrzeć jak to ładnie wygląda.

Tak jak te chońsklie wieże stereo. Pół tony plastiku i napis 1000 Wat.

Chyba że już ktoś z mechaniką nic już nie zrobi więcej to wtedy można się w wygląd pobawić.
Wtedy auto jeździ tak jak wygląda.

Czy ktoś się z tym nie zgodzi?

Cytat:
2005-07-23 13:10:14, OMENATOR pisze:

A np. ja się nie zgodze,bo każdy robi to co lubi i nikt mu nie bedzie wyznaczał co ma zrobić w swoim aucie żeby mu sie podobało.
Jeden lubi tuning mechaniczny,drugi wizualny, trzeci audio,a czwarty wiejski tuning.Także troche tolerancji Omenator,tolerancji.
PEACE

Witam

Popieram przedmówcę w całej rozciągłości.
Autor wątku „darq” nie pytał o możliwy przyrost mocy po modyfikacji owej klapy.
Odpowiedź, więc nie na temat.
Ponadto to rzecz gustu i osobistych upodobań. Wielce ryzykowny to temat do dyskusji.
Powiem to jeszcze raz.
Więcej tolerancji!!!

Cytat:
2005-07-23 13:10:14, OMENATOR pisze:

Ja się z tym nie zgodzę, mam całkiem fajny spojler .
Omenator moze byś wpadł na lob i zademnostrował swe ulepszenia techniczne? Chciałbym się przekonać jakie są tego efekty na drodze. Chętnie się czegoś nauczę.