MotoNews.pl

Sekwencja VERSUS szwankuje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegów
Mam taki problem z gazem a mianowicie nie przełącza go z beni .Kontrolki poziomu gazu zapalają się pojedyńczo i tak sobie cały czas migają.Oczywiście po wciśnięciu G migają wszystkie razem.Następuje sygnał dźwiękowy i zaczyna się choinka (raczej nie słychać otwarcia zaworu w butli,bo załusza go ten sygnał ) .
Nikt u mnie nie ma programu do tej wersji.
Ta sytuacja nastąpiła samoczynnie.
proszę o jakiekolwiek wskazówki
pozdrawiam

Wszystko jasne.
Przeczyściłem wtyki na butli i przy parowniku i.......działa.
Ale nadal brak programu.

[ wiadomość edytowana przez: warzywisko dnia 2009-08-23 07:10:55 ]

up

nie chcę zaczynać nowego tematu więc piszę tutaj
problem z przełączaniem na gaz
mianowicie:przełącza mi gdy temperatura wzrośnie do ok.70 stopni a ustawioną mam na 0
gazownik mówił że w trakcie przełączania gubi mi prąd i dlatego są takie cyrki,tylko dlaczego nie gubi go gdy się nagrzeje
objawy:podczas przełączania migają wszystkie kontrolki(norma),a potem ciemność(w chwili przełączania wszystko gaśnie na przełączniku i samochód przechodzi na benie)
wymieniłem złączkę z bezpiecznikiem i nadal kicha

a jaką temperaturę pkazuje sterownik gazu? Miganie diod wskazuje na uszkodzenia sterownika

już wsio wpariadkie
problem tkwił w czujniku temperatury gazu a raczej w kablach
jeden pomimo dobrej izolacji był przełamany przy samym czujniku(lekko pociągnołem i pękła guma),założyłem nówkę za 20 zeta i odpala nawet po nocy(szron itp.)
dzięki hydrol za odzew
miganie wszystkich diód jest rzeczą normalną,komp otwiera wtedy zawory i zczytuje parametry z czujników,pojedyńcze miganie to jakiś problem(np:brak gazu,nieotwarty zawór,brak temperatury cieczy itp) a u mnie w momencie przełączania wszystkie gasły
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: warzywisko dnia 2009-09-26 11:01:48 ]