MotoNews.pl
0 Sposób na prowizoryczną naprawę zabieraka 126p (236270/0)

Sposób na prowizoryczną naprawę zabieraka 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zna ktoś jakiś trik żeby naprawić zabierak? Tak aby dało się chociaż kilkadziesiad kilometrów przejechać. Nie mam możliwość kupna jutro rano nowego a musze mieć samochód.

jezeli kreci sie polos w "zabieraku" to nei jezdzij nawet chwilli bo wywalisz polos

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2009-08-23 21:45:01 ]

Tak właśnie półoś sie kręci w zabieraku. Wieloklin na półosce nie jest uszkodzony tylko w zabieraku zmielony. I chyba nie ma sposobu żeby to zrobić tak na chwile.

zespawać

zespawanie to jednak rozwiązanie na bardzo krótką metę-chyba że obspawasz porządnie dookoła i nie będziesz nim wariować.jednak najlepiej kup nowy zabierak(~15zł) i problem z dyni...

zablokuj ośke np za pomocą kleszczy zaciskowych lub jakiejs klamry ,francuza itp tak żeby cała moc szła na drugą strone

rozwiertaj zabierak w miejscu gdzie przychodzi polos nagwintuj i wkrec srube mnie tak wytrzymalo dosc dlugo

opcja z zatrzmaniem poloski nie przejdzie bo nie ma szans zlapac jej tak mocno, jak zaspawasz to zniszczysz polos i i tak sie urwie przy pierwszym dolku.

Ale po co to zamieszanie? Kupuje się nowy zabierak, wymienia i jest ok.

Cytat:
2009-08-24 08:52:49, 130TC pisze:

Dokładnie, nauczka na przyszłość, zawsze wozić bo tak to chyba tylko pozostaje zablokować półoś żeby się nie obracała, ale w trasie gdy się urwie też może być z tym problem...

Tak więc na wieloklin półosi dałem dużo pakuł równo ulożonych tak zeby nie zeszły przy zakładaniu zabieraka. Na to smar i nabiłem zabierak tak że masakrycznie ciasno siedział. Wytrzymało calą drogę.

Cytat:

Kurwa jakbym mial sklep pod nosem i nie musiał pilnie rano jchać to bym nie zakładał tematu.

[ wiadomość edytowana przez: neo203 dnia 2009-08-24 15:23:10 ]

[ wiadomość edytowana przez: neo203 dnia 2009-08-24 15:25:27 ]

Tak z ciekawości, jaką miałeś do pokonania drogę na tym patencie?