MotoNews.pl

Maluch fiat 126p swap - zbiorniczek wyrównawczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Jeśli już było co na ten temat to sry!!!

wlaśnie sklecam druciaka czyli malucha z silnikiem 1.1 i mam pytanie do tych co takie cos maja.
-Wsadzilem zbironiczek od majoneza z tyłu i niezabardzo wiem gdzie go podpiąć bo jestem NOOB, tzn. czy do przewodyu tego co jest przy pompie (czyli ssącego chyba), czy do tego co przy termostacie?. I to narazie tyle.

od poloneza spasi jeśli jest od atu/caro/truck,natomiast podepnij to do czwórnika tego co idzie do pompy i dolnego od chłodnicy i nagrzewnicy

ale ja niemam zadneczo czwornika

bo zapewne masz trójnikP

no mam trojnik , a i czemu z poldolota zbiorniczej jest kijowy?

Musisz mieć zbiorniczek jak od polda to z tą szeroką chłodnicą bez korka- ja mam u siebie czwórnik z czego jeden koniec zaślepiony. dół zbiorniczka podłączony pod czwórnik a powrót do zbiorniczka idzie z góry silniora, o ile dobrze pamiętam to z ogrzewania przepustnicy... Musiałbyś przeszperać forum, bo było o tym ::

[ wiadomość edytowana przez: Tybek dnia 2009-09-10 17:18:30 ]

Cytat:
2009-09-10 17:12:30, Tybek pisze:
Musisz mieć zbiorniczek jak od polda to z tą szeroką chłodnicą bez korka- ja mam u siebie czwórnik z czego jeden koniec zaślepiony. dół zbiorniczka podłączony pod czwórnik a powrót do zbiorniczka idzie z góry silniora, o ile dobrze pamiętam to z ogrzewania przepustnicy... Musiałbyś przeszperać forum, bo było o tym :: [ wiadomość edytowana przez: Tybek dnia 2009-09-10 17:18:30 ]

mozesz dac jakies foto tego?

Cytat:
2009-09-10 15:58:35, Marceli650 pisze:
od poloneza spasi jeśli jest od atu/caro/truck,natomiast podepnij to do czwórnika tego co idzie do pompy i dolnego od chłodnicy i nagrzewnicy

EEEEEEEEE ja miałem i bede miał zbiornik od poldolota i jest ok

Cytat:
2009-09-10 19:19:10, jacol_placol pisze:
EEEEEEEEE ja miałem i bede miał zbiornik od poldolota i jest ok

to moze bys raczył powiedziec jak to podlaczyles

Odsyłam do mojego wątku.

musi być korek ciśnieniowy w zbiorniczku jak nie jest to wiecznie będzie bulgotać...ze zwykłym korkiem były stosowane razem z chłodnicą co miała korek ciśnieniowy np stary polonez 125p itp
po prostu w uk. chłodzenia ma być około 1bar ciśnienie.

a jaki problem obczaic watki na forum?? malo swapow?? malo zdjec z budowy? wszystko musi byc podane na talerzu?

Cytat:
2009-09-10 20:46:00, cybul pisze:
a jaki problem obczaic watki na forum?? malo swapow?? malo zdjec z budowy? wszystko musi byc podane na talerzu?

no fajnie by bylo zeby ktos cos podpowiedzial bo juz od tego szukanie to lypa nawala i mam dosc, ale pewnie szukam nie tam gdzie tzeba. No nic bede kombinowal

Cytat:
2009-09-10 16:06:55, cb_marcin pisze:
bo zapewne masz trójnikP

no a w książce do sc mam czwórnik i co?

Cytat:
2009-09-10 15:25:36, BAND21T pisze:
Witam Jeśli już było co na ten temat to sry!!! wlaśnie sklecam druciaka czyli malucha z silnikiem 1.1 i mam pytanie do tych co takie cos maja. -Wsadzilem zbironiczek od majoneza z tyłu i niezabardzo wiem gdzie go podpiąć bo jestem NOOB, tzn. czy do przewodyu tego co jest przy pompie (czyli ssącego chyba), czy do tego co przy termostacie?. I to narazie tyle.

Wyjscie z koleotkra dolotowego cienka rurka na gore zbiorniczka, wyjscie ze zbiorniczka gruba rura na wejscie w czwornik przed pompe. Tak jest wedlug chematu i tak powinienes miec u siebie. Jesli nie masz czwornika to masz cos pomodzonoe z ukladem chlodzenia - np nie masz nagrzewnicy.

Poza tym odsylam do wielu tematow ze zdjeciami jak mamy tio porozwiazywane.

Cytat:
2009-09-10 21:00:55, Marceli650 pisze:
no a w książce do sc mam czwórnik i co?

I jajco też mam czwórnik. Polecam przeglądnąć forum bo naprawdę o tym było, a jeżeli się nie chce to chociaż weź tą książkę i popatrz, przeanalizuj gdzie co idzie i po ptokach. No a jak też się nie chce to raczej nici ze swapa

Cytat:
2009-09-10 23:41:22, Zuraw pisze:
Wyjscie z koleotkra dolotowego cienka rurka na gore zbiorniczka, wyjscie ze zbiorniczka gruba rura na wejscie w czwornik przed pompe. Tak jest wedlug chematu i tak powinienes miec u siebie. Jesli nie masz czwornika to masz cos pomodzonoe z ukladem chlodzenia - np nie masz nagrzewnicy. Poza tym odsylam do wielu tematow ze zdjeciami jak mamy tio porozwiazywane.

zrobilem tak i mam bardzo gorącą wode w zbiorniczku, no chyba ze tak powinno byc???

a co, Ty chciales miec zimna wode przeciez jak plyn sie zagrzeje to wszedzie jest goracy

Bardzo gorąca to znaczy jaką? herbata sie zagotuje?

Jak nie ma gotującej się wody to jest ok.

normalne jest to że woda ma średnio temp ok. 80-90°C.