126 swap na 1,0 fire z uno

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W planach mam zrobienie swapa w moim malcu. Jako dawcę mam fiata uno 1,0 fire. I takie pytanie mam... co jeszcze prócz silnika, wiążki silnikowej i kompa mi trzeba z tego uno ?

najbardziej popularnym sposobem:
belke, "wieszak" z poduszkami, flansze, pompe paliwa, przerobiona belke seryjna

wiedzy, a ta jest w wyszukuwarce na tym forum.

z uno mogą ci się przydać poduszki silnika jeżeli chcesz robić mocowanie dolne.chlodnica podejdzie,tez robie swap z tym silnikiem

Tu widzę że niektórzy mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem A tak w ogóle to wtrysk jest? Gaźnik? Mało jasnowidzów to czyta.

W tych silnikach całe wyposażenie jest przy motorze, potrzebujesz tylko cewki z przekaźnikami i lambde (jeśli wtrysk), kawałek wydechu też ułatwi sprawe z tłumikiem w przyszłości. Węże od wody też możesz sobie wziąć jak masz możliwość, zwłaszcza trójnik który idzie do nagrzewnicy bo od razu pod zbiornik wyrównawczy zapodasz. Poduszki ci sie nie przydadzą bo za dużo dłubania przy tym będzie potem. Wiązka, komputer etc- chyba przypominać nie muszę.

Tak jest to wtrysk. Sonda jest w kolektor wkręcona. Wiązka z kompem też już jest odłożona na bok. Czyli wychodzi na to że jeszcze tylko węże od wody trzeba i cewki z przekaźnikami, bo tego nie widziałem przy silniku.

Siema ja mam takie pytanko jak wygląda podłaczenie komputera z uno do instalacji w maluchu?????

Wpisz w wyszukiwarkę np: "swap" i tam z pewnością znajdziesz odpowiedź- temat wałkowany wiele razy więc zapewne będziesz wiedział co i jak

wyglada tak sobie. tak zwyczajnie