MotoNews.pl
10 MIII - CO TO ZA ZNACZEK??? (23783/0)

MIII - CO TO ZA ZNACZEK???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CO OZNACZA ZNACZEK W BMW Z TYLU NA KLAPIE I NA KIEROWNICY - MIII - CZY JEST JAKAS RURZNICA W BMW ZE ZNACZKIEM I BEZ ZNACZKA?

przepraszam ten znaczek to IIIM

hehe, ale jaja. pewnie te trzy III były w trzech różnych kolorach co?
pozdrawiam

chciał bym to skomentować ,ale nawet nie wiem jak

spoko temacik

Ale do rzeczy:

Najczęściej IIIM nic nie znaczy, bo najczęściej jest po prostu doklejany przez właściciela do różnych elementów samochodu (przeważnie tylna klapa). Ale może być np. tak że masz BMW ze sportowym pakietem stylizacyjnym. Oznaczać to może np. inne progi, inne zderzaki.

Szkoda że nie masz na tylnej klapie emblematu IIIM3 lub IIIM5. Wtedy być może byłbyś w posiadaniu sportowej maszynki z mocnym silnikiem, mocnymi hamulcami, sportowym zawieszeniem.

moja e-28 ma oryginalnie zamiast oznaczenia właśnie znaczek IIIM. niestety nic nie wiem wiecej na ten temat. jest to na[ewno 525i, ale z takim znaczkiem została ściągnięta z niemiec.
pozdrawiam

Ale łatwo odróżnić czy ktoś sam to przyczepił czy miał fabryczne 'M'. Zazwyczaj ludzie mają ///M ,a oryginał ma odpowiedni 3 lub 5 : ///M3, ///M5, pozatym fabryka prawie wszędzie umijescowiała te emblematy. W M3 są one widoczne z zewnątrz na: tylnej klapie, listwach bocznych drzwiowych, zaciskach hamulcowych, i felgach.

prawdę powiedziawszy auto jestw polsce dopiero od dwóch lat, a sam znaczek nie wygląda tandetnie. jeśli chodzi o inne oznaczenia to tylko mam na przedniej atrapce jeszcze. na innych elementach nie mam nic, ale auto ma 21 lat , felgi już nie oryginalne. tak więc może coś w tym jest tym barże jakś jest niższe od innych e-28 z którymi miałem okazję je porównywać, kierownica skórzana i oryginalna bmw. być może jakiś helmut przykleił ten znaczek ale musiał to zrobić dawno bo już jest troszkę wyblakły od słońca. ja jednak bym obstawał przy tym że moja e-28 ma pakiecik M-technic. a jeśłi nie to i tak jest super.
pozdrawiam

IIIM to symbol sportowego dzialu BMW- BMW Motorsport. Zazwyczaj jest to zwykla nalepka przyklejona przez wlasciciela dla szpanu. Gdybys jadnak mial na aucie symbol IIIM3 lub IIIM5, to mialbys doczynienia z prawdziwym scigantem. Mozna tez spotkac symbol IIIM3 CSL. Samochod z tym znakiem to 100% pogromcy porshe!

no nie myślałem że w kielcach tacy mądrzy ludzie są. wiesz kolego, sądzę że jak ja zacząłem pasjonować się bawarkami to ciebie na świecie nie było jeszcze w związku z tym nie musisz mi wyjaśniać co oznacza IIIM poza tym u mnie to nie jest nalepka tylko znaczek wpięty w przednią atrapę i zamontowany na tylnej klapie.odezwij sie do mnie jak bedziesz wiedział czym różni się M-technic od M-power.
pozdrawiam

ta nalepka dodaje 20 km wiecej

Buahha no czytam te smieszne wypowiedzi ale wlasnie przed momentem sam sie tak skupilem i zastanawiam co oznacza symbol M-Power i M-Technik, skad te nazwy sie wziely i co dokladnie oznaczaja, procz modelu z wyzszej stajni (półki ) z wzmocnionym zawieszeniem, hamulcami, silnikiem, itd.

PS: M-Power --- czyzby Motorsport ?? Wiem ze na oryginalnych felgach 17" od m3 e36 jest napis BMW Motorsport, i na zderzaku rowniz wygraberowane M-Technic