MotoNews.pl
6 Jak zamontować spojler na tylną klapę ??? (237956/26)

Jak zamontować spojler na tylną klapę ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem, bo spojler już mam prawie ogarnięty w moim kolorze tylko jak go zamontować kiedy pod klapą jest jeszcze jedna blacha. Znaczy nie dostanę się tam głęboko, by go przykręcić.
Ma ktoś na to jakiś sposób ???
Dłuższe śruby, czy coś ???

ja w vw scirocco montowałem na kleju (niestety nie pamiętam nazwy) ale kupiłem w sklepie z akcesoriami do tuningu (dokładnie to tylko firma specjalizuje się w lotkach, spojlerach itp) i trzyma bez problemu. Czas od przyklejenia to 2 lata i nic idealnie się trzyma.

Bałbym się na klej, bo jak odpadnie No ale jeśli są specjalne to jestem za tylko jaki najlepszy ???

Rozwierć tą drugą blachę większym wiertłem i po kłopocie

popieram Adama, moj imiennik swietnie gada, syndoktora ostatnio zgubil spojler i niestety nic sie nie dalo juz z niego zrobic. A klej czy to specjalny czy nie hmm kiedys montowali na kleju do szyb. Lepiej jednak od gory wywierc malym wiertlem otwor, potem wiekszym, oba przez obie blachy. sruby przy spojlerze to pewnie m8, wez sobie potem wiertelko, majac zwykla wiertarke to max 13mm wsadzis i zrob taki otwor tylko w tej pierwszej (od bagaznika liczac) warstwie. nasadowym nie powinno byc problemu dostac sie do srodka/.

Zamontuj tak jak koledzy Tobie podpowiadają Będzie dobrze. Mam tak właśnie zamontowany spojler i jest git

Dzięki chłopaki. Tak właśnie zrobię, bo klej jak odpadnie spojler to już z niego nic nie będzie, a przy okazji mogę uszkodzić inny pojazd i płać pan potem...