MotoNews.pl
3 Lpg prince (237979/0)

Lpg prince

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam taki problem; gdy jadę na gazie i ostro dodam gazu to przełacza na benzynę i później trzeba trochę odczekać nim da się przełaczy na lpg, czasem nawet sam za parę kilometrów przeżuci a czasem po wyłączeniu silnika już działa normalnie i kontrolki od poziomu gazu szybko się zmieniają, po kilkunastu kilometrach pierwsza już gaśnie. Czy ktoś ma jakieś wiadomości na temat takiej usterki w takiej instalacji? czy ktoś wie na jakiej zasadzie działa czujnik ilści gazu w takiej instalacij, bo pomyślałem że może jest ciśnieniowy i coś szwankuje i pokazuje chwilami brak gazu i wzuca benzynę. za każdą wskazówkę będe wdzięczny

wygląda na uszkodzenie mapsensora , jeśli filtry czyste a reduktor sprawny. Bez podłączenia laptopa i jazdy trudno jednoznacznie stwierdzić. Jedź do gazownika

sprobuj naqjpierw obnizyć na kompie ciśnienie dopuszczalne minimum

instalacja PRINS nie prince
podobne objawy wskazują na zapchany reduktor i wtedy,jeżeli membrany są dobre wystarczy staranne czyszczenie reduktora
problem powinien zniknąć
czyszczenie wtryskiwaczy KEIHIN -szukaj

dziękuje za uwagi, sam chyba nie wiele zdziałam a gazownik powiedział że diagnostyka instalacji kosztuje 350pln, za same filtry chce około 200pln z wymianą a jak zapytałem go o czyszczenie wtryskiwaczy to powiedział że tego się nie robi bo i tak nie pomoże albo są sprawne albo się wymienia, podpowiedzcie mi czy ja trafiłem n takiego machera czy to taki problem wymienic filtry bo za sam filtr papierowy z wymianą 40 pln nie mówiąc już o lotnym bo nie zapytałem ile za wymianę bo za filtr 90. Czy ktos może podpowie gdzie w wawie, legionowie ewentualnie ciechanowie lub okolicach jest ktoś kto by sie zajął prinsem za jakieś normalne ceny, wydaje mi się że podłaczenie kompa za 350 to chyba przesada, no ale jak zacząlem wypytywać co w tej kasie mi sprawdzi to dowiedziałem się ze pełna diagnostyka i ewentualnie jak coś drobnego to zrobią w cenie ale jak za byle filtr bierze 40 co może być zrobione w cenie? Oczywiście wymiana filtra 40 ale jeszcze ciśnienie trzeba ustawić a to już kolejna połata.

Cytat:
2009-10-06 08:07:51, croma1 pisze:
sprobuj naqjpierw obnizyć na kompie ciśnienie dopuszczalne minimum

Croma,z Twoim doświadczeniem ludziom karzesz takie rzeczy robić?Nawet nie wiemy jakie to auto,a ty już mówisz żeby w programie grzebać.

Cytat:
2009-10-06 17:05:47, sylo pisze:
dziękuje za uwagi, sam chyba nie wiele zdziałam a gazownik powiedział że diagnostyka instalacji kosztuje 350pln

cóż , instalacja z górnej półki to i diagnostyka musi kosztować, jeśli nie chcesz sam się ubrudzić to musisz zapłacić ,gazownik też musi z czegoś żyć a prins to dość mało awaryjne urządzenie , więc rzadko ma okazję.
Sam możesz zapiąć manometr do pomiaru ciśnienia gazu , jeśli nie umiesz połączyć się z programem, ale lepiej poszukaj gazownika, będzie taniej

ciekawe co to za specjalista powiedział,że wtrysków KEIHIN się nie czyści
jesteśmy widoczni pod hasłem :czyszczenie wtryskiwaczy KEIHIN

bdb. No właśnie trochę poczytałem forum i zrezygnowałem z usługi tego warsztatu, samochód co prawda przestał jezdzić na gazie ale gościu umiał tylko o kasie gadać, ja do niego żeby mi filtr gazu wymienił a on że pełny serwis za 350 mi zrobi a sama wymiana filtra nic nie da, mmoże i nie da ale nie wiadomo kiedy był wymieniany a z tego co sie zdążyłem zorientować to filtr jest dość ważny i chyba od tego powinno się zacząc.

to sam wymień filtry ,to proste, a mogą być podstawową przyczyną niedomagań. Koszt naprawy nie przekroczy 50 zł ,a nie zajmie dłużej niż 15 minut . Nauczysz się przy okazji a w kieszeni zostanie parę stówek. Satysfakcja gwarantowana ::

powodzenia

[ wiadomość edytowana przez: hydrol dnia 2009-10-12 18:53:47 ]