[mk7]zacinający się licznik kilometrów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie zacina mi sie ten ''maly'' licznik kilometrów ten niewiem jak go nazwac dzienny albo jakos tak...stanal mi wczoraj na 70 km i dzisiaj jadac do budy ni cholery nie ruszyl... kiedys jak mi sie zacial to wyzerowalem i ruszyl... a teraz mnie to zdenerwowalo bo przeciez nie bede co chwile zerowal.... od czego to moze byc??

trybiki się blokują i tyle. Rozebrać dziada i sprawdzić.

a powiedz mi jeszcze czy to ma cos wspolnego ze zablokowala mi sie tez wskazówka predkosciomierza??(bo mam naklejone nakladki biale na tarcze i sie rozkleila widocznie..)i odrazu nie dziala licznik... ten głowny tez cos niedziala.. no chyba ze on sie przestawia co jakis czas/co iles km?? rozebrec licznik i co przeczyscic czy jak??

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2009-10-09 14:48:47 ]

to trza było od razu tak pisać, bo możliwe, że coś nie abla z linką napędzającą licznik. Odepnij licznik, pokręć zapałką i zobacz, czy chodzi i czy linka się nie zacina i czy jest dobrze włożona.

no wlasnie ja myslalem ze sie tylko zaciela wskazówka ale jednak niee.. poprawilem tarcze i to wszystko.. bo nie umiem tych cholernych zegarów wymontowac(tych wtyczek z tylu).. i skrecilem to z powrotem...nie dziela wskazówka licznik km głowny i dzienny... cos slyszalem ze moze to impulsator czy cus przy skrzyni??
a najsmieszniejsze jest to ze jechalem normalnie po poznaniu i musialem zatrzymac sie na swiatlach i wskazówka opadla i juz sie nie podniosla... (i myslalem ze tarcza zablokowala) bo jeszcze przez dluzsza chwile mi pokazywalo km... i dojechalem do domu.. i rano juz mi nic nie dziala...

linka od licznika wchodzi przez czujnik VSs(powiedzmy, że to impulsator) do skrzyni biegów. Linka jest w pancerzu, więc mogła się wysunąc, jak wyszarpałeś licznik. Nie masz wyboru: wyjąc licznik i sprawdzic, jak pisałem wcześniej.

tylko zanim wyciagalem licznik juz nie dzialalo wiec chyba raczej ja nie moglem wyszarpnac..

to i tak bez znaczenia...