[mk6]1.6 16v Wymiana rozrządu bez zdejmowania kapy zaworów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie jutro jade do znajomego mechanika na wymiane kompletnego rozrządu pompy wody zimeringu wału płynu i rolki paska klinowego(pasek osprzętu prawie nówka)... mechanik mówił ze nie ma tego płaskownika do blokowania kół ale zrobi jakieś cychy i ustawi... to znajomy i duzo nie weźmie... on ustawi mi tylko rozrząd a ja będe dłubał sobie reszte a on inne auta będzie ratował tu nasuwa mi sie pytanie czy w taki sposób zrobi to dobrze bo to inaczej niż przewidział serwis... prosze o odpowiedzi bo nie chciał bym zeby serduszko essa padło przez złe postępowanie

jak sie postara to bedzie ok .
Pozdrawiam

Bedzie minimalny odchył ktoregos z wałkow ale silnik bedzie pracował dobrze, tak ze smiało mozna, ewentualnie sobie sam dostroisz reszte.

Magiku a nic się nie stanie silnikowi przez takie coś??

jak ma na pasku to jaki mu sie odchył może zrobić? jak nie będzie odkręcał kół od wałków i zrobi sobie na znaki to dobrze to poskłada.

Bedzie odchył minimalny, z tego wzgledu z epasek nowy nie bedzie identyczny jak stary, ale roznice sa nie zauwazalne, u siebie pirwszyraz tez tak zmieniałem, pozniej sobie tylko doregulowałem.
Wazne zeby porobic znaki i odpowiednio to złozyc.

Z drugiej strony nie widze problemu zdjecia p[okrywy i włozenia zwykłego płaskownika. 10minut roboty i masz gotowe.

juz zrobione bez zdejmowania i wsio działa jak przed wymianą